Evenimente organizate de Centrul Judeţean Cultural Prahova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivalul - Concurs Național de Pian „Pian de poveste”
ediția a IV-a, 11 decembrie 2020
Organizatori: Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova
Detalii pentru înscrieri:
http://www.cjcph.ro/ informatii%20utile/ concursuri%20muzica/ regulament%20concurs%20Pian %20de%20Poveste%20noiembri e%202020/ Regulament%20Concurs%20Pian %20de%20Poveste%2011%20dec %202020.pdf

 

 

 

 

 

 

Festivalul - Concurs Național de Muzică Ușoară „Vocea Prahovei”, ediția a IV-a
Joi, 5 noiembrie 2020, începând cu ora 16.00,
Sala „Europa” - Palatul Administrativ din Ploiești
Organizatori:

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova
Detalii pentru înscrieri:
http://www.cjcph.ro/ informatii%20utile/ concursuri%20muzica/ REGULAMENT%20Vocea%20Prahov ei%20ed%20a%20IV%20a%20202 0.pdf


Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
În cazul în care vor apărea unele normative care vor interzice desfășurarea acestui tip de eveniment cultural și festivalul nu se va putea susține fizic, jurizarea se va face pe baza inregistrărilor transmise de concurenți.
Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

La Salonul de arte vizuale Orion din cadrul Palatului Culturii, va avea loc vernisajul expoziției 4.32 billion, a artistului Yugananda Goldberg, care va rămâne deschisă publicului vizitator.

Felicitări artistului pentru expoziție și concept și vă așteptăm cu plăcere !

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova vă invită în perioada 16-18 octombrie 2020, între orele 09:00-20:00 la TÂRGUL MEȘTEȘUGURILOR TRADIȚIONALE, ediția a IV-a, organizat pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești.

Târgul reunește anul acesta cele mai reprezentative meșteșuguri arhaice din zona Prahovei și din țară: olărit, țesut, cusut, sculptură și crestături în lemn, pictură pe sticlă, confecționatul opincilor, pictură naivă, pictură pe lemn (elemente specifice zonei Transilvaniei), incondeiere oua (specifice zonei Moldovei), colaje paie, rotărit și pielărit, dar și produse apicole.

Festivitatea de deschidere va avea loc in prima zi a târgului la ora 12:00. În următoarele zile, târgul va fi animat de momente artistice începând cu ora 17:00.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Vă așteptăm cu drag la Palatul Culturii să îi cunoașteți pe meșterii invitați!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Au început înscrierile la cursurile Școlii Populare de Arte pentru anul școlar 2020-2021. 

Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți la următoarele cursuri: CANTO, PIAN, VIOARĂ, ORGĂ-ACORDEON, CHITARĂ, ACTORIE, PICTURĂ, ARTĂ ȘI ÎNDEMÂNARE, BALET, DANS MODERN, GIMNASTICĂ RITMICĂ, LIMBA ENGLEZĂ, ATELIERE CREAȚIE, ORIGAMI-QUILLING; Clase externe: DANS POPULAR, CANTO MUZICĂ POPULARĂ-PIAN-ORGĂ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În perioada 6-9 septembrie 2020, se vor desfășura la Vălenii de Munte Cursurile de Vară ale Universității Populare „Nicolae Iorga”, eveniment de prestigiu, aflat la cea de-a LXVII-a ediție, care reunește personalități de marcă din diverse domenii ale științei și culturii.

Având în vedere condițiile impuse de starea de alertă, această ediție a cursurilor universității nu va fi accesibilă în mod direct publicului larg. Conferințele, prelegerile și alocuțiunile susținute de invitații noștri vor fi transmise live pe pagina noastră de facebook (Centrul Județean de Cultură Prahova) conform programului atașat. 

Program cursurile universității

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova - Consiliul Județean Prahova organizează în perioada 25-27 august 2020 a 15-a ediţie a Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU. Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos propune un program onorat de prezența unor personalități ale culturii și artei românești, un program în care spectacolele, expozițiile, atelierele de creație, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generație de valori ale spiritualității românești.

            Toate acestea se desfășoară sub patronajul spiritual al marelui poet ploieștean Nichita Stănescu, pentru publicul ploieștean și nu numai, în vremurile acestea în care amenințarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii și artei românești pare a fi iminentă.

Festivalul artelor NICHITA LA ECHINOCȚIU(*)

ediția a 15-a

Ploiești, 25 – 27 august 2020, Palatul Culturii

PROGRAM

Festivalul artelor „Nichita la echinocțiu” este continuatorul într-un fel mai nou, mai diversificat, mai modern, a manifestării culturale „Zilele poeziei românești” care a fost înființată ca un omagiu, de un grup de intelectuali, la un an de la moartea poetului (13 decembrie 1984).

            Festivalul artelor „Nichita la echinocțiu” a fost organizat în cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova, la inițiativa Teatrului EQUINOX, de prof. Mihai Vasile - regizor, care a înfiinţat acest teatru la data 21 septembrie 1980. Acest teatru s-a dorit a fi un spaţiu de interferenţă a artelor şi o şcoală artistică de avangardă, reușind ca timp de peste trei decenii să fie cel mai animat centru cultural al municipiului Ploieşti. Cu proiectele sale artistice, culturale şi educaţionale, Teatrul Equinox şi-a propus în primul rând să creeze o relaţie mai strânsă şi mai adevărată între opera de artă şi receptorul ei. Spectacolele de teatru, de teatru de gest, de dans, concertele şi galele de film - creaţie a tinerilor artişti sau a absolvenților Școlii Populare de Arte, atelierele de creaţie şi interpretare, colocviile şi dezbaterile pe diverse teme din domenii artistice, sociale şi educaţionale, au atras de-a lungul anilor un număr impresionant de tineri dar şi personalităţi importante din lumea artistică. Astfel, având o vastă experiență în organizarea diferitelor manifestări cultural-artistice, Teatrul Equinox, din anul 2006, s-a ocupat cu organizarea acestui festival, până în anul 2013 când s-a transformat în Centrul Dramatic Mythos, astfel că ultimele ediții, începând cu anul 2014, au fost organizate de acesta, în cadrul programelor culturale ale Centrului Județean de Cultură Prahova.

            Festivalul se dorește a fi unul dinamic, făcut de tineri pentru tineri, așa cum i-ar fi plăcut poetului, cu unsprezece zile de spectacole, ateliere, recitaluri, vernisaje, lansări de carte, colocvii, proiecții de filme etc. La atelierele din cadrul festivalului se înscriu în medie 60 de tineri din orașul Ploiești și județul Prahova, care sub tutela spirituală a poetului nostru Nichita Stănescu au prilejul să participe la toate aceste manifestări cultural-artistice. Festivalul se adresează însă tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, care au acces gratuit la toate manifestările și primesc, tot gratuit, toate publicațiile ce se lansează în cadrul festivalului.

             Menționăm că din pricina pandemiei festivalul nu s-a putut desfășura în perioada obișnuită, și anume între 21-31 martie 2020 – chiar dacă acesta era în stadiul final de organizare – deoarece s-a intrat în starea de urgență. Acesta se reia totuși în această perioadă, dar cu activități desfășurate doar pe parcursul a trei zile, din cauza situației în care ne aflăm în continuare, când trebuie respectate strict măsurile generale în vederea protejării împotriva îmbolnăvirii cu virusul Sars Cov2, conform legislației în vigoare.

 

 

 

 

 

 

Având în vedere numărul mare de solicitări primite pentru desfășurarea proiectului „Atelierele verii”, dar ținând cont de legislația în vigoare privind combaterea răspândirii epidemiei de coronavirus, în acest an, acest proiect se va desfășura în spațiul virtual, în perioada 24-28 august 2020, când vor fi postate materialele video privind lecțiile-atelier.

Într-o primă etapă, preliminară desfășurării propriu-zise a atelierelor, vor fi postate în perioada 10-14 august 2020, pe pagina de facebook a instituției noastre (Centrul Județean de Cultură Prahova) fotografii cu meșterii invitați, precum și imagini cu materialele necesare realizării obiectelor de către participanți.

https://www.facebook.com/centruljudeteandeculturaprahova/?epa=SEARCH_BOX

Vă dorim mult succes și vă invităm să citiți regulamentul atașat, și să completați fișa de înscriere!

 

 

 

 

 

 

 

 

În cadrul Programului CreArt, Proiectul Festivalul concurs internațional de epigrame Întoarse ca la Ploieștiediția a IX-a va avea loc în perioada 22-23 august 2020 la Casa de Cultură Plopeni.

Acest proiect vizează încurajarea creației literar-umoristice și se desfășoară în parteneriat cu Uniunea Epigramiștilor din România, Clubul Umoriștilor „Ion Ionescu Quintus” Ploiești și Casa de Cultură Plopeni, având ca sponsor oficial firma BES România (Beauty & Science)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragii noștri,
După o perioadă semnificativă de izolare pe care am traversat-o cu toții, vă invităm într-o călătorie simbolică pe tărâmurile artei, creației, „frumosului”.
Cu prilejul Zilei Universale a Iei, vă propunem un concept expozițional inedit, realizat împreună cu Iraida Florea, un artist prahovean, care se bucură de o anvergură artistică internațională.

 

 

 

 

 

 

 

 

Duminică, 7 iunie 2020, începând cu ora 11.00, vă invităm la concertul de promenadă susținut de Fanfara „Prahova”, la Grădina Botanică Bucov.
Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova vă invită sâmbătă, 30 noiembrie 2019, începând cu ora 17, la spectacolul extraordinar prilejuit de sărbătorirea Zilei Naționale a României, care se va desfășura în Sala „Europa”, Palatul Administrativ din Ploiești.
Invitați: SAVA NEGREAN BRUDAȘCU, soliștii și Orchestra Populară „Flacăra Prahovei" - Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, Grupul folcloric „Perla” din Cernăuți, Ansamblul folcloric „Perinița”, Cătălina Chițimia Țigău împreună cu Grupul folcloric „Flori de garofiță" și Adela Dumitrache Dumitru împreună cu Grupul folcloric „Cununița Muntenească".
Vă așteptăm cu drag! Intrarea liberă!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă invităm la a VIII-a ediție a FESTIVALULUI DE ATELIERE TEATRALE „ION MANOLESCU”, în zilele de 4 și 5 octombrie 2019, care se va desfășura la sala de festivități a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. Festivalul, organizat de Consiliul Județean Prahova - CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ PRAHOVA,
Centrul Dramatic MYTHOS, CENTRUL CULTURAL „ION MANOLESCU” Breaza, Primăria și Consiliul Local Breaza, este o manifestare artistică de nivel județean care, neavând un caracter competițional, ci de lărgire a orizontului de
cunoștințe din domeniul artei teatrale, este o formă de educație prin intermediul artei teatrale, de dezvoltare a imaginației, a simțului estetic și a bunului gust, de cunoaștere și respectare a valorilor acestui gen artistic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu ocazia începerii unui nou an școlar, 2019-2020, în ziua de marți, 1 octombrie 2019, ora 17.00, elevii și profesorii Școlii Populare de Arte vă invită la spectacol.

Vă așteptăm cu mare drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regulament Concurs de Pian 2019 pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

În perioada 4-7 iulie 2019 se va desfăşura în localitatea Cocorăştii Mislii, jud. Prahova, TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE LAND-ART, FOTOGRAFIE ŞI FILM „NODURI ŞI SEMNE”, ediţia a 11-a, la care participă tineri artişti din Franța și România, organizată de Centrul Judeţean de Cultură Prahova – Consiliul Județean Prahova în parteneriat cu Centrul Cultural Cocorăştii Mislii, Primăria și Consiliul Local Cocorăștii-Mislii, și Asociația de înfrățire Cocorăştii Mislii – Castanet-Tolosan.
            NODURI ŞI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul inițiat și coordonat de prof. Mihai Vasile a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU (festival realizat de Teatrul Equinox, actualmente Centrul Dramatic MYTHOS al Centrului Judeţean de Cultură Prahova), tabăra fiind deschisă către tinerii artişti care au proiecte de land-art şi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii. În cadrul acestui proiect, de-a lungul celor zece ediții au fost invitați să participe tineri însoțiți de profesori și reprezentanți ai autorităților din mai multe localități europene, din țări ca: Franța, Republica Moldova, Italia, Spania.
            Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-art fiind realizate în aer liber sunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânând doar mărturiile fotografice şi cinematografice.
            Dintre activitățile propuse selectăm:
Vineri, 5 iulie 2019:
- ora 10: Deschiderea oficială a taberei. Conferința: „Land-art – expresia modernă a artelor neconvenționale” susținută de prof. Mihai Vasile, urmată de vizionarea filmului documentar „Land art între efemer și durabil. Legătura dintre land art și fotografie și film”. Sâmbătă, 6 iulie 2019:
- ora 19: Vernisajul expoziției de land-art.
Duminică, 7 iulie 2019:
- ora 11,30: Proiecția filmului documentar al acestei ediții a taberei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova prin Serviciul Cercetare, Îndrumare și Valorificare a Patrimoniului Cultural organizează în perioada 08-12 iulie 2019, la Căminul Cultural din Homorâciu, comuna Izvoarele, tabăra de creaţie intitulată  Atelierele veriicare are ca scop iniţierea tinerilor în tainele meșteșugurilor tradiționale, familiarizarea acestora cu tradiţia populară prin intermediul unor ateliere de creaţie (olărit, pictură pe sticlă, prelucrarea pielii, țesut, cusut, gastronomie tradiţională, încondeiat ouă).

Cerere inscriere pdf

Regulament pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sâmbătă, 18 mai 2019, ora 18.00, vă invităm la concertul extraordinar „Cântările Învierii” susținut de Corala „Ioan Cristu Danielescu”, dirijor Valentin Gruescu, la pian Larisa Scumpu, care se va desfăşura într-un cadru arhitectural deosebit reprezentat de Sala „Coloanelor” a Palatului Culturii din Ploieşti.
Invitați: Horia Moculescu şi Alexandra Velniciuc
Organizatori: Centrul Județean de Cultură Prahova şi Consiliul Județean Prahova
Vă aşteptăm cu drag la acest eveniment de ținută!

Intrarea liberă!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă invităm vineri, 12 aprilie 2019, ora 17.30 la Palatul Culturii din Ploiești - Sala „Marea Unire”, la lansarea cărții TANGO LA GEAMANDURĂ, vol. II de NINA MARCU.

La final, autoarea va oferi autografe participanților, care vor primi gratuit cele două volume.

Vă așteptăm cu mare drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivalul - Concurs Național de Muzică Ușoară „Vocea Prahovei”, ediția a III-a
Joi, 16 mai 2019, începând cu ora 16.00,
Sala „Europa” - Palatul Administrativ din Ploiești
Organizatori: Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova

Regulament: descărcați pdf aici

Fișă înscriere: descărcați pdf aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova - Consiliul Județean Prahova, organizează în perioada 21-31 martie 2019 a 14-a ediţie a Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU. Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos propune un program consistent, onorat de prezența unor personalități ale culturii și artei românești, un program în care spectacolele, expozițiile, atelierele de creație, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generație de valori ale spiritualității românești.
            Toate acestea  se desfășoară sub patronajul spiritual al marelui poet ploieștean Nichita Stănescu, pentru publicul ploieștean și nu numai, în vremurile acestea în care amenințarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii și artei românești pare a fi iminentă.
Vă invităm cu deosebită considerație la acest eveniment!

Program eveniment pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă invităm la cea de-a X-a ediție a Colocviului național „Coregrafia dansului tradițional astăzi”, care se va desfășura în perioada 3-7 aprilie 2019, la Bușteni. 
Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la Concertul de Crăciun al Coralei „Ioan Cristu Danielescu”, intitulat „Colinde la Palat”, care-i va avea în calitate de invitați pe NICO, VLAD MIRIȚĂ și ALEXANDRA VELNICIUC.

Concertul se va desfășura în data de 15 decembrie 2018, începând cu ora 18.00, la Sala „EUROPA” din cadrul Palatului Administrativ (municipiul Ploiești).

Dirijor: maestrul prof. univ. dr. Valentin Gruescu

La pian: Flavian Chitic

Organizatori: Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova

Vă așteptăm cu drag!

Intrarea liberă!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sâmbătă, 8 decembrie 2018, ora 11, la Akua Garden din Ploiești, Centrul Județean de Cultură Prahova - Consiliul Județean Prahova organizează lansarea de carte EXILAT ÎN AGARTHA. UN ESEU DESPRE VASILE LOVINESCU, autor Ovidiu Marian Ionescu, realizată în cadrul Editurii MYTHOS.

Pentru a spori curiozitatea celor care ar dori să participe la această lansare, selectăm câteva rânduri scrise de autor în prefața cărții:

„…Născut la începutul celui de-al doilea lustru al secolului trecut, înrudit prin mamă cu Ion Budai Deleanu, descendent direct din familia Lovineștilor, prin tată, Vasile Lovinescu pare a fi un nedreptățit al dinastiei culturale care a dat spiritualității românești un fondator de școală critică modernă (Eugen Lovinescu), un romancier și un eseist de talie europeană (Anton Holban), un promotor al teatrului de idei (Horia Lovinescu) sau, mai aproape de timpurile noastre, o personalitate complexă a exilului cultural românesc (Monica Lovinescu)….”

În finalul manifestării, autorul va oferi autografe pentru participanți, care vor primi gratuit cartea.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luni, 26 noiembrie 2018, ora 12,30, la Colegiul „I. L. Caragiale” din Ploiești, Centrul Județean de Cultură Prahova - Consiliul Județean Prahova organizează lansarea de carte ION TH. GRIGORE și BASARAB NICOLESCU în corespondență. O relație de prietenie spirituală, autor TRAIAN LAZĂR, realizată în cadrul Editurii MYTHOS.

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova prin Școala Populară de Arte organizează împreună cu Consiliul Județean Prahova vineri, 2 noiembrie 2018, ora 9.00, la Sala „Marea Unire” a Palatului Culturii din Ploiești Festivalul Concurs Național de Pian PIAN DE POVESTE, ediția a II-a.

Acest proiect face parte din Programul Spectacolul artelor și își propune să ofere oportunități de afirmare și exprimare artistică pentru tinerii interpreți, să dezvolte un mediu concurențial dinamic și să valorifice potențialul artistic al tinerei generații.

         Concursul se adresează școlilor particulare, celor care studiază în cadrul Şcolilor Populare de Arte şi celor care studiază pian complementar în cadrul liceelor de muzică.

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova alături de Consiliul Județean Prahova, Asociația Așezămintelor Culturale și Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni organizează în perioada 31 octombrie - 4 noiembrie 2018, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni, cea de-a IX-a ediție a Colocviului Național „Coregrafia Dansului Tradițional Astăzi”, care are ca scop îndrumarea metodologică a animatorilor din domeniul culturii și familiarizarea acestora cu principiile de bază ale cercetării, conservării, valorificării și promovării patrimoniului cultural imaterial românesc. Sunt invitaţi să participe maeştri coregrafi, instructori, profesori, dansatori, directori de instituţii culturale, referenți şi personalităti din domeniul culturii şi artei, care sunt interesați de păstrarea autenticitătii dansului tradițional românesc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă invităm sâmbătă, 13 octombrie 2018, la ora 18:00 în SALA „MAREA UNIRE” din PALATUL CULTURII PLOIEȘTI, la CONCERTUL 3 „WE LOVE BEETHOVEN” din cadrul integralei sonatelor pentru vioară și pian în 3 concerte convorbiri.
Interpretează doamna LUMINITZA PETRE (vioară) și doamna IOANA MARIA LUPAȘCU (pian).

 

 

 

 

 

 

 

În perioada 24-26 august 2018 va avea loc Festivalul folcloric PRAHOVA IUBEȘTE BASARABIA, ediția a IV-a, care se va desfăsura în Ploiești - Esplanada Palatului Culturii. Vor susține spectacole ansamblurile folclorice invitate din Republica Moldova, din raioanele Leova, Hîncești, Cimișlia, Cahul, Străseni, Glodeni, Călărași, din Ucraina - Cernăuți și din județul Prahova.
Din program selectăm: Parada portului popular, recitaluri susținute de Ion Paladi și orchestra LĂUTARII - dirijor maestrul Nicolae Botgros, Florin Vasilică și Grupul TELEORMANUL, Mioara Velicu etc.
În cadrul evenimentului se va organiza și o zonă cu produse culinare tradiționale.
Sponsori: BRD și Școala de flori.
Parteneri media: TVR3 și VPTV.
Vă așteptăm!

 

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ -  CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA

 
În perioada 16 iulie – 31 octombrie 2018,
Galeria de artă a Centrului Dramatic Mythos,
Palatul Culturii Ploiești, va găzdui
 
Expoziția de afișe
 
„Teatrul EQUINOX – 33 de ani de istorie
Centrul Dramatic Mythos – 4 ani de existență”
 
Vernisajul expoziției va avea loc luni, 16 iulie 2018, ora 18
 
            Proiectul, din cadrul Programului CULTURALIA – ESTETICA PRIVIRII, își propune să readucă în atenția publicului, diversitatea activitătilor derulate de-a lungul anilor: activităţi de cercetare şi documentare în domeniul antropologiei culturale, cu precădere în ceea ce priveşte artele spectacolului, activităţi de cercetare în domeniul mitologiei româneşti, de documentare în domeniul teatrului şi al spectacolului modern, toate acestea regăsindu-se finalizate în spectacole, festivaluri, ateliere inițiate, regizate de Mihai Vasile și susținute de actori ai Teatrului Equinox și ai Centrului Dramatic Mythos, absolvenți, cursanți ai Școlii de Arte – cursurile de actorie, artă fotografică și cinematografie.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

În perioada 12-14 iulie 2018 se va desfăşura în localitatea Cocorăştii Mislii, jud. Prahova, TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE LAND-ART, FOTOGRAFIE ŞI FILM „NODURI ŞI SEMNE”, ediţia a zecea, la care participă tineri artişti din Republica Moldova, Franța, Italia și România, organizată de Centrul Judeţean de Cultură Prahova – Consiliul Județean Prahova în parteneriat cu Centrul Cultural Cocorăştii Mislii, Primăria și Consiliul Local Cocorăștii-Mislii, și Asociația de înfrățire Cocorăştii Mislii – Castanet-Tolosan. În ziua de 14 iulie va avea loc vernisajul expoziției de land-art și vizionarea filmului documentar al acestei ediții a taberei, iar în data de 18 iulie 2018, vernisajul expoziției de fotografie artistică și documentară din creațiile fotografice ale participanților.
            NODURI ŞI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul inițiat și coordonat de prof. Mihai Vasile a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU (festival realizat de Teatrul Equinox, actualmente Centrul Dramatic MYTHOS al Centrului Judeţean de Cultură Prahova), tabăra fiind deschisă către tinerii artişti care au proiecte de land-art şi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii. În cadrul acestui proiect, de-a lungul celor nouă ediții au fost invitați să participe tineri însoțiți de profesori și reprezentanți ai autorităților din mai multe localități europene, din țări ca: Franța, Republica Moldova, Italia, Spania.
            Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-art fiind realizate în aer liber sunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânând doar mărturiile fotografice şi cinematografice.
            Dintre activitățile propuse selectăm:
Joi, 12 iulie 2018:
- ora 11: Deschiderea oficială a taberei. Premiera filmului documentar „Land art între efemer și durabil. Legătura dintre land art și fotografie și film”. Conferință și proiecție video susținută de prof. Mihai Vasile
Sâmbătă, 14 iulie 2018:
- ora 19. Vernisajul expoziției.
- ora 21. Vizionarea filmului documentar al acestei ediții a taberei.
Miercuri, 18 iulie 2018:
- ora 11. Vernisajul expoziției de fotografie artistică și documentară, realizată de participanții la tabără; închiderea taberei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ateriele Verii 2018

Regulament

Cerere inscriere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consiliul Judeţean Prahova
CENTRUL JUDEŢEAN DE CULTURĂ PRAHOVA
Centrul Dramatic MYTHOS
şi
CENTRUL CULTURAL „ION MANOLESCU” BREAZA
Primăria şi Consiliul Local Breaza
organizează în zilele de 9 şi 10 iunie 2018, la Breaza, a VII-a ediţie a
FESTIVALULUI DE ATELIERE TEATRALE
I O N   M A N O L E S C U

Festivalul de ateliere teatrale „Ion Manolescu” este o manifestare artistică de nivel judeţean care, neavând un caracter competiţional, ci de lărgire a orizontului de cunoştinţe din domeniul artei teatrale, este o formă de educaţie prin intermediul artei teatrale, de dezvoltare a imaginaţiei, a simţului estetic şi a bunului gust, de cunoaştere şi respectare a valorilor acestui gen artistic.
            În cadrul festivalului vor avea loc ateliere, studii de mişcare scenică, studii de dicţie şi rostire, repetiţii demonstrative, colocvii, spectacole, cu participarea efectivă a elevilor şi a profesorilor însoţitori din instituţii de învăţământ din Breaza, care au înclinaţii artistice în domeniile artei spectacolului (teatru, dans, cânt), cât şi cu participarea actorilor Centrului Dramatic Mythos, şi elevilor claselor de actorie ale Şcolii de Arte Ploieşti, prof. Mihai Vasile, care este şi directorul onorific al festivalului.


Scurt istoric:

Festivalul a fost organizat prima dată în anul 2011, la iniţiativa domnului Mihai Vasile, regizor, profesor la cursul de actorie al Şcolii de Arte Ploieşti, directorul onorific al Teatrului Equinox din cadrul Centrului Judeţean de Cultură Prahova, în parteneriat direct cu Centrul Cultural „Ion Manolescu” din Breaza, prin manager, dl. Alexandru Cazan, şi s-a numit Festivalul de teatru pentru tineri „Ion Manolescu”, făcând parte din proiectul „Manifestări dedicate personalităţilor culturale brezene”.
În anii 2011 şi 2012, festivalul s-a desfăşurat într-o singură zi, cu susţinerea unor ateliere de teatru, colocvii, spectacole, evaluări. În anul 2013, datorită numărului mare de înscrieri (peste 30 de participanţi), festivalul s-a desfăşurat pe durata a trei zile.  Din anul 2015, după ce Teatrul Equinox s-a transformat (în anul 2014) în CENTRUL DRAMATIC MYTHOS (Centrul de cercetare, documentare şi practică teatrală şi cinematografică), festivalul a beneficiat şi de participarea elevilor claselor de actorie ale Şcolii Populare de Arte Ploieşti şi a actorilor Centrului Dramatic Mythos şi    şi-a schimbat denumirea în Festivalul de ateliere teatrale „Ion Manolescu”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova - Consiliul Judeţean Prahova, vă invită luni, 14 mai 2018, ora 9, Sala Coloanelor, Palatul Culturii Ploieşti, la atelierele de creaţie demonstrative: CUSĂTURI TRADIŢIONALE - IULIA GORAN şi CRESTĂTURI ÎN LEMN - PETRE GHIŢEANU, meşteri populari, ateliere prin care se valorifică elementele de patrimoniu cultural local şi care au ca scop marcarea  Zilei Dreptului Internaţional Umanitar, cu prilejul Anului European al Patrimoniului Cultural şi Centenarului Marii Uniri, manifestare realizată în parteneriat cu Asociaţia Română de Drept Umanitar, filiala Prahova (ARDU), în cadrul Programului UN PATRIMONIU PENTRU VIITOR - Proiectul: VALORI DE PATRIMONIU. În deschiderea manifestării va avea loc şi vernisajul expoziţiei: OMAGIU ÎNVIERII -CRESTĂTURI ÎN LEMN a meşterului popular ploieştean PETRE GHIŢEANU.

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” din Câmpina și Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Breaza, Școala Gimnazială Breaza de Jos, județul Prahova, implementează Proiectul „Să fim noi păstrătorii tradițiilor”, ediția a VI-a, 2018.

            Proiectul are ca principale obiective dobândirea unor sentimente de dragoste şi respect pentru tradiţiile, obiceiurile şi folclorul românesc; promovarea prin cântec şi prin dans popular a frumuseţii artei populare româneşti; stimularea creativitătii și a expresivitătii în lucrări care să evidențieze tradiția și istoria locală.

            Dintre activitătile proiectului menționăm:

- Concursul de creație plastică și literară „Tradiții și obiceiuri pascale”

- Festivalul-Concurs „Să fim noi păstrătorii tradițiilor”, care se va desfăsura în data de 5 mai 2018, la Casa Tineretului din Câmpina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consiliul Județean Prahova şi Centrul Județean de Cultură Prahova organizează în perioada 21-31 martie 2018 a 13-a ediţie a Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU. Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos propune un program consistent, onorat de prezența unor personalități ale culturii și artei românești, un program în care spectacolele, expozițiile, recitalurile, atelierele de creație, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generație de valori ale spiritualității românești.

            Toate acestea  se desfășoară sub patronajul spiritual al marelui poet ploieștean Nichita Stănescu, pentru publicul ploieștean și nu numai, în vremurile acestea în care amenințarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii și artei românești pare a fi iminentă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova vă invită joi, 22 februarie 2018, ora 10, Sala Orion, Palatul Culturii Ploiești, et. 2, la Simpozionul Dragostea – opinii, reflecții, ipostaze din cadrul Proiectului Cultura Dialogului.
Simpozionul prin temele abordate și ținuta intelectuală a prezentărilor, se dorește a fi o alternativă culturală la tendințele actuale de abordare minimalistă a unor teme generoase din punct de vedere științific și spiritual.
În finalul simpozionului se va vizita expoziția Simbolul Dragobetelui figurat pe linguri de lemn, realizată de meșterul popular Petre Ghițeanu și se va lansa volumul „Poeme alese” din creația poetului Paul Verlaine, în traducerea domnului Petru Dincă, volum care va fi distribuit gratuit participanților.
Vă invităm cu deosebită considerație la acest eveniment!

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova
vă invită joi, 22 februarie 2018, ora 15, Sala Orion, Palatul Culturii Ploiești, et. 2, la a doua ediție a Colocviilor Societătii Prahovene de Antropologie Generală, din cadrul Programului Cultura Dialogului și la lansarea Anuarului Societăţii Prahovene de Antropologie Generală, anul 3, numărul 3, Ploieşti, Editura Mythos, 2017, coordonator Sebastian Ştefănucă, anuar care cuprinde studii, cercetări, articole, materiale video, toate cu tematică antropologică, cu scopul de a încuraja cercetarea științifică și de a valorifica rezultatele acesteia.
În cadrul Colocviului vor fi susținute alocuțiuni, prezentări, susțineri de idei și articole și va fi prezentat filmul Încondeierea ouălor la Filipeștii de Pădure, realizat de Anișoara Ștefănucă, film care reprezintă o descriere etnografică a încondeierii ouălor într-unul din puținele locuri de atestare a acestui obicei în județul Prahova.

Din cuprinsul ANUARULUI:
Partea întâi: Jurnalul:
Serenela Ghițeanu, Scurtă radiografie a jurnalului; Ioana-Ruxandra Fruntelată, Etnologia: a fotografia timpul. Schițe dintr-un pseudojurnal de teren etnologic; Corina Matei, Comice triste; Marin Constantin, Jurnalul de teren ca mărturie a căutării etnografice: însemnări despre o anchetă genealogică în satul Tilişca (judeţul Sibiu); Anișoara Ștefănucă, Jurnal Tiheró, Grecia, august 2016; Sebastian Ștefănucă, Jurnal de teren Tiheró (prefectura Evros, Grecia), 6-11 august 2016, şi Skra (prefectura Kilkis, Grecia), 16-21 august 2016;
Elena Dudău, Către o antropologie a emoţiilor (Un prim jurnal cu ocazia unei cercetări în localitatea Cerna, judeţul Tulcea, 4-9 septembrie, 2016); Cristina-Ioana Gherghe, Pe la porţi, printre oameni şi poveşti (Un al doilea jurnal cu ocazia unei cercetări în localitatea Cerna, judeţul Tulcea, 4-9 septembrie, 2016); Bogdan-Costin Georgescu, Fragmente de jurnal; Gheorghită Geană, Boabe de zăbavă. Reflecţii din teren şi nu numai.
Partea a doua: Miscelaneu:
Marin Constantin, Annuaire Roumain d’Anthropologie: despre universul tematic al unei reviste antropologice româneşti; Adina Baciu, Aspecte ale antropologiei biomedicale bucureștene; Marian Nuțu Cîrpaci, Țiganii, o categorie socială etnic neomogenă; Silvia-Diana Šolkotović, Cercetări etnografice în Timocul sârbesc; Stelu Șerban, Minorităti discrete și modernizare în Europa de Sud-Est; Stelu Șerban, Hidden minorities and modernization in South East Europe; Eleni Ghrobanopulu, Configurarea istorică a studiilor folclorice de-a lungul sec. al XIX-lea și până la jumătatea sec. al XX-lea în spațiul european și cel elen; Eleni Grompanopoulou, The historical formation of folklore studies in the 19th century – mid. 20th century in Europe and Greece; Dragoș Grigorescu, Un destin cultural (In honorem Mihai Vasile); Jonathan Hemmings, Alocuţiune la lansarea cărţii Izvoare în deşert, Ploieşti, 1 noiembrie 2016; Jonathan Hemmings, Lecture at the launch of the book Izvoare în deşert / Fountains in the Desert, Ploieşti, 1st of November 2016.

 

 

 

 

În ziua de marți, 6 februarie 2018, ora 18, la Sala „Marea Unire” a Palatului Culturii din Ploiești, Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează lansarea de carte TANGO LA GEAMANDURĂ a doamnei NINA MARCU, realizată în cadrul Editurii MYTHOS.
În finalul manifestării, scriitoarea Nina Marcu va oferi autografe pentru participanți, care vor primi gratuit romanul.
Pentru o informare mai bună asupra evenimentelor culturale organizate de instituția noastră, puteți accesa pagina de internet: www.cjcph.ro și pagina de facebook https://www.facebook.com/centruljudeteandeculturaprahova/.
În speranța că veți da curs invitației noastre, vă mulțumim!
Cu deosebită considerație,

Manager
Anișoara Ștefănucă

 

 

 

 

 

 

 

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, sărbătorită în data de 15 ianuarie 2018, Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează două evenimente cu importanță deosebită pentru conservarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural românesc:

  • Vernisajul expoziției etnografice Valori de patrimoniu, organizată în zona expozițională Arcade, etajul al doilea, Platul Culturii,

începând cu ora 11.00.

 

 

 

 

 

 

 

  • Lansarea Ghidului de arhitectură - Zona Prahova Subcarpatică și broșurii Cum construim în mediul rural, realizate de Ordinul Arhitecților din România - Grupul Rural al O.A.R., editate de Centrul Județean de Cultură Prahova cu sprijinul Consiliului Județean Prahova,la Sala Marea Unire, Platul Culturii,

ora 11.30.

 

 

 

 

 

Festivalul Datinilor de Crăciun şi Anul Nou
Ploieşti
20 decembrie 2017

Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Consiliul Judeţean Prahova organizează cea de-a doua ediţie a Festivalului Datinilor de Crăciun şi Anul Nou, miercuri, 20 decembrie 2017, ora 11:00 la Ploieşti, în faţa Palatului Administrativ (intrarea A) şi la ora 11:30 în Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Prahova.
Scopul Festivalului:

  • valorificarea scenică a datinilor şi obiceiurilor de Crăciun şi Anul Nou din localităţile cu potenţial folcloric din judeţul nostru;
  • stimularea activităţii în aşezămintele culturale
  • revitalizarea şi promovarea obiceiurilor populare din localităţile judeţului;
  • consemnarea scenică a evoluţiei actuale a obiceiurilor (autenticitatea textului, vechimea textului, linie melodică, tehnici de confecţionare - stea, capră, urs, căiuţi, elemente de costumaţie).

Ne vor colinda după datina străbună următoarele grupuri:
Trosnitorii din Valea Călugărească
Ciobănaşul din Starchiojd
Datina din Ceraşu
Brăduleţu din Ceraşu
Mugurelul din Drajna
Băsmăluţa din Măgurele
Prahoviţa din Măgureni
Flori de Garofiţă din Măneciu
Mugurelul din Lipăneşti

            Invitaţi speciali: Ceata de la Dolheştii Mici şi Ceata de la Boroaia judeţul Suceava

Manager
Anişoara Ştefănucă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova vă invită la Concertul aniversar de Crăciun al Coralei „Ioan Cristu Danielescu”, prilejuit de împlinirea a 45 de ani de activitate artistică, în data de 23 decembrie 2017, ora 18.00, la Sala „Europa” din cadrul Palatului Administrativ.
Vă așteptăm cu drag!
Intrarea liberă!

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează vineri, 1 decembrie 2017, cu prilejul Zilei Naționale a României, un Spectacol folcloric extraordinar, începând cu ora 16.00, la Sala „Europa” din cadrul Palatului Administrativ. Cu acest prilej vor urca pe scenă unii dintre cei mai reprezentativi interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice din județul Prahova, pentru a întregi programul manifestărilor culturale prilejuite de Ziua Națională a României.
Sărbătorim împreună este motto-ul acestui eveniment care are ca scop promovarea identitătii românești autentice, a spiritualitătii și unitătii poporului român!

Invitați:
Constantin Ghinea Dumitrache și Grupul vocal Rapsozii Prahovei
Adela Dumitrache Dumitru și Grupul vocalCununița Muntenească
Moise Țeavă – rapsod popular
Ansamblului folcloric Perinița
Cătălina Chițimia Țigău și Grupul vocalFlori de Garofiță
Ansamblul folcloric Mugurelul
INTRAREA LIBERĂ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova prin Şcoala Populară de Arte, alături de Consiliul Judeţean Prahova organizează în perioada 8-9 decembrie 2017, Festivalul Concurs Naţional de Pian intitulat „Pian de poveste”, la Sala „Marea Unire” din cadrul Palatului Culturii - Ploieşti.

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova alături de Consiliul Județean Prahova, Asociația Așezămintelor Culturale și Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni organizează în perioada 1- 5 noiembrie 2017, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni, cea de-a VII-a ediție a Colocviului „Coregrafia Dansului Tradițional Astăzi”, care are ca scop îndrumarea metodologică a animatorilor din domeniul culturii și familiarizarea acestora cu principiile de bază ale cercetării, conservării, valorificării și promovării patrimoniului cultural imaterial românesc. Sunt invitaţi să participe maeştri coregrafi, instructori, profesori, dansatori, directori de instituţii culturale, referenţi şi personalităţi din domeniul culturii şi artei, care sunt interesaţi de păstrarea autenticităţii dansului tradiţional românesc.

MANAGER

Anișoara Ștefănucă

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova este onorat să vă invite la prima ediţie a Târgului Meşteşugurilor Tradiţionale, un proiect care are ca principal scop revitalizarea şi sprijinirea meşteşugurilor arhaice autentice, păstrate nealterate de-a lungul veacurilor, doar prin priceperea şi iscusinţa ţăranilor români, pe care astăzi cu mândrie ii numim Meşteri Populari.
Programul Târgului:
Deschiderea oficială: vineri 13 octombrie, ora 12:00
Spectacole folclorice: 13 octombrie ora 12:30
14 octombrie ora 17:30
15 octombrie ora 17:30
Demonstraţii de meşteşug zilnic între orele 09:00 - 20:00

Vă aşteptăm în parcarea Palatului Culturii!

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova prin Şcoala Populară de Arte vă invită luni, 2 octombrie, începând cu orele 19:00, în centrul comercial Winmarkt, Omnia, etaj I, la vernisajul expoziţiei „Atelier de Creaţie” - prof. coordonator Tudor Ionuţ - Cristian.

Vă aşteptăm cu mult drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova prin Şcoala Populară de Arte vă invită luni, 2 octombrie 2017, ora 17.30, să participaţi la spectacolul oferit cu prilejul deschiderii festive a noului an şcolar.
Vă aşteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

 

Ajuns la a III – a ediție, Festivalul Folcloric „Prahova Iubește Basarabia”, manifestare de anvergură din cadrul programului România 100 organizat de Consiliul Județean Prahova si Centrul Județean de Cultură Prahova în parteneriat cu mai multe instituții din Republica Moldova înglobează o serie de acțiuni și spectacole ce încununează legătura strânsă de înfrățire dintre județul Prahova, raioane și localități din Republica Moldova.
Anul acesta, desfășurat în perioada 1 – 3 septembrie 2017, pe scena festivalului vor urca artiști remarcabili, care, prin cântecul lor aduc folclorul din Basarabia, acasă.
Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizeza program pdf aici:

Program:

Universitatea Populara de Vara "Nicolae Iorga"

Valenii de Munte 13 - 18 August 2017

 

 

 

 

 

În perioada august-septembrie 2017,
Galeria de artă a Centrului Dramatic Mythos,
Palatul Culturii Ploiești, va găzdui
Expoziția de pictură, grafică, fotografie, film
G E N E R A Ț I A  9,
proiect din cadrul Programului CULTURALIA – ESTETICA PRIVIRII
 
CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ, CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA,
vă invită, luni, 14 august 2017, ora 18, la vernisajul lucrărilor tinerilor artiști:
 
DIANA GABRIELA LEMNARU, OANA GABRIELA VASILE, SABINA PETRUȚA POPESCU, SILVIA NUȚĂ, ANDREI GORAN, ALEXANDRU DANIEL FLOREA, LAURENȚIU GABRIEL DUMITRU (absolvenți ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești și ai Universității de Artă din București,  Facultatea de arte plastice – Secția Grafică, anul 2017), BOGDAN ȘTEFAN MATEI (absolvent al Colegiului de Artă „Carmen Sylva” Ploiești și al Universității de Vest, Facultatea de Arte și Design, Secția Grafică din Timișoara, anul 2017), LAURENȚIU BĂRZOI – BARZOIRE (Universitatea de Artă din București, „Studentul anului 2017”).
            Vă așteptăm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În perioada 3-6 august 2017 se va desfăşura în localitatea Cocorăştii Mislii, jud. Prahova, TABĂRA INTERNAŢIONALĂ DE LAND-ART, FOTOGRAFIE ŞI FILM „NODURI ŞI SEMNE”, ediţia a noua, la care participă tineri artişti din România și Republica Moldova, organizată de Centrul Judeţean de Cultură Prahova – Consiliul Județean Prahova în parteneriat cu Centrul Cultural Cocorăştii Mislii, Primăria și Consiliul Local Cocorăștii-Mislii, și Asociația de înfrățire Cocorăştii Mislii – Castanet-Tolosan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură, Consiliul Județean Prahova

vă invită în ziua de
13 iunie 2017, la ora 18, la RECITALUL VOCAL-INSTRUMENTAL susținut de
GRUPUL GALATEEA:
IULIAN ANGHEL (CHITARĂ CLASICĂ)
IOANA OVESEA (VIOARĂ)
ADELINA GROSU (VOCE ȘI PERCUȚIE),
care va avea loc la Centrul Dramatic Mythos, Palatul Culturii Ploiești.

 

 

 

 

 

 

 

Consiliul Județean Prahova
CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ PRAHOVA
Centrul Dramatic MYTHOS
și
CENTRUL CULTURAL „ION MANOLESCU” BREAZA
Primăria și Consiliul Local Breaza
organizează în perioada 26-28 mai 2017, la Breaza, a VI-a ediție a FESTIVALULUI DE ATELIERE TEATRALE
I O N   M A N O L E S C U

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești și Inspectoratul Școlar Județean Prahova organizează joi, 1 iunie 2017, a XXI - a ediție a Festivalului Dansului ,,Copilăria Inundă Bătrânul Bulevard”.
Evenimentul este coordonat de doamna profesor coregraf Marilena Eftimie de la Școala de Arte Ploiești.
Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează Concursul Internațional O poveste din hârtie colorată Origami – Quilling. Proiectul face parte din Programul CreArt.
Vernisajul Expoziției – Concurs va avea loc miercuri, 31 mai 2017, ora 12:00 la Centrul Județean de Cultură Prahova în incinta Palatului Culturii, etajul 2.
Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează luni, 10 aprilie 2017, începând cu ora 12.00, la Salonul Orion (Palatul Culturii, etajul II), un atelier de încondeiat ouă după modele și tehnici tradiționale din zona Prahovei. Activitatea practică va fi precedată de vizionarea unui film documentar privind obiceiurile tradiționale de Paște.   
Prin intermediul acestor activităti ne dorim să apropiem mai mult tinerii de tainele unor meșteșuguri aflate pe cale de dispariție, să îi familiarizăm cu valorile culturii și artei populare tradiționale.

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează luni, 10 aprilie 2017, începând cu ora 11.00, în cadrul Programului Un patrimoniu pentru viitor, vernisajul expoziției Valori de Patrimoniu, în Spațiul expozițional Arcade (Palatul Culturii, etajul II).

În cadrul expoziției se regăsesc monumente de arhitectură reprezentate prin colaje din pai, autor Ion Ionită și covoare de patrimoniu în miniatură redate în tehnica goblenului, autor Mihai Alexandru.

 

 

 

 

 

 

Vineri, 7 aprilie, 2017, ora 11:00 la Salonul Orion din cadrul Centrului Judeţean de Cultură Prahova  va avea loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor prelegerea intitulată Romii şi istoria lor, susţinută de Marian Nuţu Cârpaci, eveniment care face parte din Programului Culturalia şi este organizat de Centrul Judeţean de Cultură Prahova în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova.

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova alături de Consiliul Judeţean Prahova, Asociaţia Aşezămintelor Culturale şi Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni organizează în perioada 22-26 martie 2017, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, cea de-a VI-a ediţie a Colocviului „Coregrafia Dansului Tradiţional Astăzi”, care are ca scop îndrumarea metodologică a animatorilor din domeniul culturii şi familiarizarea acestora cu principiile de bază ale cercetării, conservării, valorificării şi promovării patrimoniului cultural imaterial românesc. Sunt invitaţi să participe maeştri coregrafi, instructori, profesori, dansatori, directori de instituţii culturale, referenţi şi personalitaţi din domeniul culturii şi artei, care sunt interesaţi de păstrarea autenticitaţii dansului tradiţional românesc.
PROGRAM  COLOCVIU  “COREGRAFIA DANSULUI TRADIŢIONAL ASTĂZI”
 ed. a VI-a ,  22 – 26 mart. 2017
Miercuri 22 .03. 2017
16.30 -  17.00  - Deschiderea oficială a colocviului şi prezentarea invitaţilor - Centrul Cultural “Aurel  Stroe”
17.00 – 18.00  Prezentarea unui  joc tradiţional din Prahova – “BREAZA”
18.00 - 20.00 -  Prezentări şi studii practice de dans tradiţional – BRÂUL DIN MUNTENIA
BRÂUL  PE OPT” -  zona  PrahovaProfesor coregraf  Sorin Petre – Palatul Copiilor Ploieşti;
Maestru coregraf Costică Dogaru – Ansamblul folcloric“Chindia”, Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti;

Joi 23.03. 2017
10.00 – 12.30  Prezentări şi studii practice de dans tradiţional din Ardeal – zona  Bihor
Maeştri coregrafi Şandro Daniel Titi şi Hănnel Ecaterina - Ansamblul artistic“Crişana”Oradea;
16.00 – 19.00 Prezentări şi studii practice de dans tradiţional din Ardeal – zona  Bihor

Vineri 24.03.2017
10.00 – 11.00  Prezentări şi studii practice de dans tradiţional din Ardeal – zona  Bihor
11.00 – 13.30  Repetiţie spectacol „Hai la hora românească !”

19.00 – 20.30 Eveniment - Spectacol Extraordinar de Folclor  “HAI LA HORA ROMÂNEASCĂ”!
– prezentat de maeştri coregrafi, instructori, profesori şi dansatori participanţi la colocviu;

Sâmbătă 25.03.2017
10.00 – 13.00  Prezentări şi studii practice de dans tradiţional – BRÂUL DIN MUNTENIA
BRÂUL PE ŞASE” - zona Prahova – Profesor coregraf  Sorin Petre – Palatul Copiilor Ploieşti;
Maestru coregraf Costică Dogaru – Ansamblul folcloric“Chindia”, C. C. a Sindicatelor Ploieşti;
15.00 - 19.00  - Vizitarea unor obiective cultural – turistice din judeţul Prahova
19.00 – 20.30 – Spectacol de teatru “Iaca nişte români şi ei”  de Cornel Udrea
                Trupa “MASCA” – Casa de Cultură „Amza Pellea” Băileşti -  regia Adrian Andone

Duminică 26.03.2017
10.00  Colocviu – Modalităţi de reprezentare scenică a jocurilor tradiţionale; Dezbateri – Proiecte – Parteneriate; Moderator - Anişoara Ştefănucă – Manager Centrul Judeţean de Cultură Prahova;

MANAGER
Anişoara Ştefănucă

Consiliul Judeţean Prahova şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova organizează în perioada 21–31 martie 2017 cea de a 12-a ediţie a Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU. Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos propune un program consistent, onorat de prezenţa unor personalităţi ale culturii şi artei româneşti, un program în care spectacolele, expoziţiile, recitalurile, atelierele de creaţie, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generaţie de valori ale spiritualităţii româneşti, toate acestea desfăşurându-se sub patronajul spiritual al marelui poet ploieştean Nichita Stănescu, în contextul actual în care ameninţarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii şi artei româneşti pare a fi iminentă.
Vă invităm cu deosebită consideraţie la acest eveniment!

Manager
Anişoara Ştefănucă

PROGRAM:

Festivalul artelor
NICHITA LA ECHINOCŢIU(*)
ediţia a 12-a  •  21 – 31 martie 2017

Marţi, 21 martie 2017

- Ora 18. Prelegerea „Ce ştie Daimonul”, susţinută de prof. dr. Christian Crăciun.
- Ora 18,30. Spectacolul „Antrenorul de îngeri” de Nichita Stănescu. Interpretează actorii Centrului Dramatic Mythos. Scenariul şi regia Mihai Vasile.

Miercuri, 22 martie 2017

- Ora 10. Prezentarea maeştrilor care susţin atelierele de creaţie: atelierul de caligrafie „Scripta manent”, susţinut de Mihai Vasile; de semne „Nod 11”, susţinut de Diana Lemnaru; de sunete „Căutarea tonului”, susţinut de Mihai Vasile; de imagine „Hieroglifa” (fotografie, film, arte vizuale), susţinut de Mihai Gheorghe; de arhitectură literară „Din ce sunt făcute gîndurile”, susţinutde Dana Sînziana Vasile. Vizionări: diaporame, fotografii şi filme ale atelierelor de la ediţiile precedente ale festivalului.
- Ora 11. Atelierul de imagine, susţinut de Mihai Gheorghe.
- Ora 18. „Maramureş – ţară veche, ţară nouă”. Film documentar de Florin Andreescu.
Prezintă: Mihai Vasile şi Florin Andreescu.

Joi, 23 martie 2017

- Ora 10. Atelierul de imagine, susţinut de Mihai Gheorghe.
- Ora 18. Gala de film a Studioului mc2film din Bucureşti.
Prezintă: Alin Boeru şi Vlad Ghinea. 

Vineri, 24 martie 2017

• Salonul „Orion”, Sala studio „Ion Stratan” şi sala de spectacole ale Centrului Dramatic Mythos.
- Ora 10. Atelierul de semne susţinut de artista Diana Lemnaru.
- Ora 18. Prima lecţie de muzică. 
Conferinţă cu exemplificări susţinută de pianista, prof. dr. Emanuela Profirescu.

Sîmbătă, 25 martie 2017

• Salonul „Orion”, Sala studio „Ion Stratan”, galeria de artă şi sala de spectacole ale Centrului Dramatic Mythos.
- Ora 10. Atelierul de semne susţinut de artista Diana Lemnaru.
- Ora 13. „Bunavestire”, prima mare sărbătoare creştină a primăverii, prezintă scriitorul Florin Manole, teolog; proiecţia filmului „Bucură-te floarea mărului şi nu te speria de rod”, de Mihai Vasile
- Ora 18. Vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică Gheorghiţă Ghinea-Uriaşu
- Ora 18,30. Lecţia despre cărţi. „Venirea fiului” de Dan David.
Prezintă Mihai Vasile.
- Ora 19. Proiecţia filmului „Autoportret”. Texte: Dan David. Un film de Mihai Vasile.

Duminică, 26 martie 2017

• Salonul „Orion” şi sala de spectacole a Centrului Dramatic Mythos.
- Ora 10. Vernisajul expoziţiei de artă fotografică: Georgiana, Viorel şi Dan Mertoiu, absolvenţi ai Şcolii de Artă, clasa fotografie şi cinematografie, prof. Mihai Vasile.
- Ora 11. A doua lecţie de muzică. Recital muzical susţinut de mezzosoprana Cristina Trandafir, soprana Rodica Boldorea, chitaristul Bogdan Găzdac, bass-baritonul Octavian Tudose, organistul Mihai Nichita. 

Luni, 27 martie 2017

• Sala studio „Ion Stratan” şi sala de spectacole ale Centrului Dramatic Mythos.
- Ora 10. Atelierul de caligrafie susţinut de artistul Mihai Vasile.
- Ora 18. Mesajul adresat lumii cu ocazia Zilei Mondiale a teatrului.
- Ora 18,30. „Nichita Stănescu şi fratele său mai mare, Federico Garcia Lorca”.
Prelegere susţinută de Mihai Vasile.
- Ora 19. Spectacolul „La orele cinci spre seară…” de Federico Garcia Lorca. (premieră absolută). Interpretează actorii Centrului Dramatic Mythos.
Scenariul, scenografia şi regia: Mihai Vasile.

Marţi, 28 martie 2017

• Sala studio „Ion Stratan” şi sala de spectacole ale Centrului Dramatic Mythos.
- Ora 10. Atelierul de arhitectură literară susţinut de scriitoarea Dana Sînziana Vasile.
- Ora 18. De la documentar la ficţiune. Regizorul Cătălin Apostol şi filmele sale: „Cuibul de cuci” şi „O zi bună”.

Miercuri, 29 martie 2017

• Sala studio „Ion Stratan” şi sala de spectacole ale Centrului Dramatic Mythos.
- Ora 10. Atelierul de arhitectură literară susţinut de scriitoarea Dana Sînziana Vasile.
- Ora 18. Spectacolul „Torna Umbra” din cadrul Proiectului „Teatrul mitologiei româneşti”, susţinut de actorii Centrului Dramatic Mythos.
Scenariul, scenografia, muzica şi regia: Mihai Vasile.

Joi, 30 martie 2017

• Sala studio „Ion Stratan” şi sala de spectacole ale Centrului Dramatic Mythos.
- Ora 10. Atelierul de sunete susţinut de Mihai Vasile.
- Ora 18,30. Gala tînărului actor. Spectacolele „Între mine şi lume nu e decît o cămaşă” de Mara Nicoară şi „Trandafirul de carne” de Magdalena Ghica. Recitaluri individuale, susţinute de actorii clasei de actorie, prof. Mihai Vasile. 

Vineri, 31 martie 2017

• Sala studio „Ion Stratan” şi sala de spectacole ale Centrului Dramatic Mythos.
- Ora 10. Închiderea sesiunii de ateliere din cadrul Universităţii Libere „Nichita Stănescu”: evaluări, discuţii libere, impresii, vernisaje, vizionări de filme şi diaporame, înmînarea diplomelor etc.
- Ora 18. Proiecţia filmului „Măreţia frigului” (după spectacolul cu acelaşi nume, de Nichita Stănescu. Director imagine: Mihai Gheorghe; scenariul, scenografia şi regia Mihai Vasile).

(*) Scurt istoric al festivalului:
Am fost absolut liber şi egal atunci cînd am înţeles că ideea de frumos nu-mi aparţine mie, ci ne aparţine tuturora...
Nichita Stănescu
(Antimetafizica, Nichita Stănescu însoţit de Aurelian Titu Dumitrescu, apărută după moartea sa, în anul 1985)
Festivalul artelor „Nichita la echinocţiu” este continuatorul într-un fel mai nou, mai diversificat, mai modern, a manifestării culturale „Zilele poeziei româneşti” ce a fost înfiinţată ca un omagiu, de un grup de intelectuali, la un an de la moartea poetului (13 decembrie 1984).
Festivalul artelor „Nichita la echinocţiu” a fost organizat în cadrul Centrului Judeţean de Cultură Prahova, la iniţiativa Teatrului EQUINOX, de prof. Mihai Vasile - regizor, care a înfiinţat acest teatru la data 21 septembrie 1980. Acest teatru s-a dorit a fi un spaţiu de interferenţă a artelor şi o şcoală artistică de avangardă, reuşind ca timp de peste trei decenii să fie cel mai animat centru cultural al municipiului Ploieşti. Cu proiectele sale artistice, culturale şieducaţionale, Teatrul Equinoxşi-a propus în primul rând să creeze o relaţie mai strânsă şi mai adevărată între opera de artă şi receptorul ei. Spectacolele de teatru, de teatru de gest, de dans, concertele şi galele de film – creaţie a tinerilor artişti sau a absolvenţilor Şcolii Populare de Arte, atelierele de creaţie şi interpretare, colocviile şi dezbaterile pe diverse teme din domenii artistice, sociale şieducaţionale, au atras de-a lungul anilor un număr impresionant de tineri dar şipersonalităţi importante din lumea artistică. Astfel, având o vastă experienţă în organizarea diferitelor manifestări cultural-artistice, Teatrul Equinox, din anul 2006, s-a ocupat cu organizarea acestui festival, până în anul 2013 când s-a transformat în Centrul Dramatic Mythos, astfel că ultimele ediţii (2014, 2015 şi 2016) au fost organizate de acesta, în cadrul programelor culturale ale Centrului Judeţean de Cultură Prahova.
În anul 2017, Festivalul artelor se va desfăşura, ca de obicei, în răstimpul dintre echinocţiul de primăvară şi ziua de naştere a poetului. Acesta se doreşte a fi un festival dinamic, aşa cum i-ar fi plăcut poetului. Începe la 21 martie şi se termină la 31 martie, cu închiderea atelierelor de creaţie din cadrul Universităţii Libere Nichita Stănescu. Este un festival cu unsprezece zile de spectacole, ateliere, recitaluri, vernisaje, lansări de carte, colocvii, proiecţii de filme etc. La atelierele din cadrul festivalului se înscriu în medie 60 de tineri din oraşul Ploieşti şi judeţul Prahova, care sub tutela spirituală a poetului ploieştean Nichita Stănescu au prilejul să participe la toate aceste manifestări cultural-artistice. Festivalul se adresează însă tuturor şi promovează în principal dreptul fundamental al omului, şi anume, accesul la cultură şi artă, pentru toţi cei interesaţi, indiferent de vârstă, care au posibilitatea de a participa, în mod gratuit la toate manifestările.

 

 

 

 

 

 

8 martie 2017, ora 11.00

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii, Consiliul Judeţean Prahova şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova vă invită miercuri, 8 martie 2017, ora 11.00, în Parcul Palatului Administrativ, pentru a primi un dar muzical oferit de Fanfara Prahova.

 

 

 

 

 

8 martie 2017, ora 11.00
Centrul Judeţean de Cultură Prahova, împreună cu Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga, instituţii de cultură ale Consiliului Judeţean Prahova, vă invită miercuri, 8 martie 2017, ora 12.00, în Rotonda bibliotecii, la vernisajul Expoziţiei Pledoarie pentru forme, a Cenaclului de Arte Plastice Arcade, coordonator Titus Drăghicescu. Expozanţi: Titus Drăghicescu (grafică) Cristina Popescu, Iarina Slobozeanu şi Adrian Zagorodnei (pictură).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 martie 2017, ora 19.00
Centrul Judeţean de Cultură Prahova vă invită joi, 9 martie 2017, ora 19.00, Palatul Culturii, Şcoala Populară de Artă, etajul II, la vernisajul expoziţiei Atelierului de Creaţie, prof. Ionuţ - Cristian Tudor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă invităm de DRAGOBETE vineri, 24 februarie 2017, ora 11, la Palatul Culturii, Salonul ORION la Simpozionul

Dragostea – opinii, reflecții, ipostaze

din cadrul Proiectului CULTURA DIALOGULUI.

Simpozionul, prin temele abordate și ținuta intelectuală a prezentărilor, se dorește a fi o alternativă culturală la tendințele actuale de abordare minimalistă a unor teme generoase din punct de vedere științific și spiritual.
Vă așteptăm cu deosebită considerație la acest eveniment!

 

 

 

 

 

 

 

 

Expoziție de Quilling și Origami 3D -

23 februarie 2017, ora 12.30

Isabela Neagu
Gânduri colorate-n versuri înmiresmate
Vă invităm să ne însoțiți într-o călătorie prin lumea poveștilor din hârtie în data de 23 februarie 2017, ora 12.30, Palatul Culturii, etajul II, Zona Expozițională Arcade.
Expoziția poate fi vizitată până pe data de 3 martie 2017.
Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă invităm miercuri, 15 februarie 2017, începând cu ora 11.00, Salonul Orion, Etajul 2, Palatul Culturii, la Colocviul privind îndrumarea metodologică a activităţii aşezămintelor culturale cu tema Metode şi tehnici de cercetare în domeniul ştiinţelor etnologice.

 

 

 

 

Ziua Culturii Naționale

Consiliul Județean Prahova, prin Centrul Județean de Cultură Prahova și Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, alături de Primăria Municipiului Ploiești vă invită miercuri, 18 ianuarie 2017, ora 11.00, în Rotonda Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” la evenimentul prilejuit de Ziua Culturii Naționale, care va cuprinde: evocarea personalităţii lui Mihai Eminescu, vernisarea expoziției Mihai Eminescu în grafica mondială, recital de poezie și recital de vioară susținut de Ana Raicu.
Duminică, 15 ianuarie 2017, ora 11.00, va avea loc o depunere de flori la monumentul lui Mihai Eminescu din zona centrală a municipiului Ploiești.

 

 

Miercuri, 18 ianuarie 2017, începând cu ora 11.30, Centrul Județean de Cultură Prahova împreună cu Direcția Județeană pentru Cultură Prahova organizează la Sala Orion, etajul al II-lea din cadrul Palatului Culturii, Colocviul cu tema Patrimoniul cultural – perspective și priorități, colocviu care are ca scop îndrumarea metodologică a activității așezămintelor culturale. Cu acest prilej vor fi prezentate programele și proiectele culturale ale Centrului Județean de Cultură Prahova și ale instituțiilor de cultură din județul Prahova, se vor stabili structuri de colaborare și parteneriat între instituții de cultură, vor fi discutate și analizate aspecte legate de cercetarea, conservarea și valorificarea elementelor de patrimoniu cultural, se vor căuta și propune soluții pentru problemele pe care le întâmpină instituțiile de cultură la momentul actual.
Vă așteptăm cu deosebit interes!

 

 

 

 

 

 

Festivalul Datinilor de Crăciun și Anul Nou, 22 decembrie 2016

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează joi, 22 decembrie 2016

prima ediție a Festivalului Datinilor de Crăciun și Anul Nou

Programul evenimentului:

ora 12.00, constituirea alaiului de colindători, Palatul Culturii, zona amfiteatru
ora 13.00, colindarea oficialităților, Palatului Administrativ, intrarea A
ora 14.00, Festivalul Datinilor de Crăciun și Anul Nou, Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ
Intrarea liberă!

 

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova organizează în ziua de 13 decembrie 2016, orele 16,

când se vor comemora 33 de ani de la moartea poetului ploieștean Nichita Stănescu, la Centrul Dramatic Mythos, Palatul Culturii Ploiești, Seara Memorială „Nichita Stănescu și contemporanii săi: Ion Stratan, Dan David, Gheorghe Tomozei, Ion Donoiu”. Invitat: domnul Bogdan-Lucian Stoicescu. Prezintă: Mihai Vasile, regizor.

În program:
            - Proiecția filmelor „Nichita Azi” și „H”, filme inspirate din viața și opera poetului, realizate de Studioul de film al Teatrului „Equinox” Ploiești, filme premiate la cele mai cunoscute festivaluri de film; scenariul și regia Mihai Vasile;
            - Prezentarea cărților: „Palimpsest. Clar-obscur în relația literară dintre Nichita Stănescu și Ion Stratan, de Andreea Mihalcea și Elena Enișor, „Nichita Azi” – rostiri, exegeze, amintiri, texte cuprinse în Caietele Festivalului de poezie Nichita Stănescu în perioada 1984-1990; Albumul „Nichita Stănescu”; „Chip Ianifer” – Nichita Stănescu și Gheorghe Tomozei.
            - Stand de carte, cu distribuire gratuită participanților la seara memorială, realizat cu publicații editate în cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova (Editura Libertas și Mythos).
            Intrarea liberă.

 

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Consiliul Judeţean Prahova organizează sâmbătă, 17 decembrie 2016, ora 18.00, Concertul Extraordinar Colinde la Palat, susținut de Corala Ioan Cristu Danielescu, dirijor Valentin Gruescu, la pian Mihai Măniceanu, alături de invitații Horia Moculescu, Alexandra Velniciuc și Maria Ilinca. Concertul va avea loc la Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ. Intrarea liberă. 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova

organizează joi,

1 decembrie 2016,

cu prilejul Zilei Naționale a României,

două evenimente de marcă:

  • Lansarea antologiei Folclor muzical din Muntenia, autor Constantin Arvinte (Palatul Culturii, Sala Coloanelor, ora 15.15)
  • Spectacol folcloric extraordinar (Palatul Culturii, Sala Marea Unire, ora 16.00)

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova alături de Consiliul Județean Prahova și Asociația Așezămintelor Culturale organizează în perioada 2-6 noiembrie 2016,

la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni,

cea de-a V-a ediție a Colocviului

„Coregrafia Dansului Tradițional Astăzi”,

care are ca scop îndrumarea metodologică a animatorilor din domeniul culturii și familiarizarea acestora cu principiile de bază ale cercetării, conservării, valorificării și promovării patrimoniului cultural imaterial românesc.

 

 

Colocviile Patrimoniului Cultural Imaterial
Centrul Județean de Cultură Prahova a participat în perioada 25 – 27 octombrie 2016, la Cluj, la cea de-a XXII-a ediție a Colocviilor Patrimoniului Cultural Imaterial, organizate de Institutul Național al Patrimoniului, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.
Cu acest prilej au fost promovate elemente de patrimoniu cultural imaterial din județul Prahova și au fost prezentate și oferite participanților publicații editate de instituția noastră.
La această ediţie, alături de specialiştii Institutului Naţional al Patrimoniului, au participat cercetători din cadrul Institutului de Cercetări Socio-Umane - Sibiu, Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, cadre didactice de la universităţile din  Cluj, Sibiu şi Bucuresti, specialişti și reprezentanți ai centrelor judeţene pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale/centrelor de cultură din judeţele: Alba, Argeş, Cluj, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Ialomiţa, Suceava, cercetători şi muzeografi din judeţele Caraş-Severin, Cluj, Satu Mare, Sălaj şi Sibiu.

Programul a cuprins şi aplicația de teren, Cluj - valori de patrimoniu cultural imaterial, care a propus  participanţilor o întâlnire cu purtători şi păstrători de elemente de patrimoniu imaterial din județul Cluj.                     

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Dramatic Mythos, vă aşteaptă joi 20 Octombrie ora 18.00 la sala Centrului Dramatic Mythos Palatul Culturii Ploieşti la

Recitalul de Chitară Clasică susţinut de Constantin Dumitraşcu şi Ştefan Ionică

Vă aşteptăm cu placere

 

 

 

 

 

În perioada 14-24 iulie 2016 se desfăşoară la Cocorăştii Mislii Tabăra internaţională de land-art, fotografie şi film „Noduri şi semne”, ediţia a opta, la care participă tineri artişti din România, Franţa, Italia şi Spania, organizată de Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Centrul Dramatic MYTHOS împreună cu Primăria, Consiliul Local, Centrul Cultural şi Asociaţia de înfrăţire Cocorăştii Mislii – Castanet-Tolosan.
            NODURI ŞI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU, festival realizat de Teatrul Equinox (actualmente Centrul Dramatic MYTHOS) şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova.
Tabăra este deschisă tinerilor artişti care au proiecte de land-art şi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii.
Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-art sunt realizate în mediul natural, de aceea sunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânând doar mărturiile fotografice şi cinematografice.
Operele de land-art realizate aici, cât şi acţiunea în sine vor face subiectul unui film documentar realizat în studioul Centrului Dramatic Mythos. Va fi, de asemenea, deschisă, în luna septembrie, la Galeria de Artă „Orion” din Ploieşti, o expoziţie cu lucrări de artă fotografică realizate de participanţii la tabără.
Directorul şi iniţiatorul acestui proiect este regizorul Mihai Vasile care, alături de directorul Centrului Judeţean de Cultură Prahova, dl. Dragoş Grigorescu, de directorul Centrului Cultural din Cocorăştii Mislii, dl. Gabriel Neacşu şi primarul localităţii, dl. Daniel Alexandru au asigurat, şi pentru această ediţie, toate condiţiile necesare unei acţiuni artistice de calitate.
Vernisajul expoziţiei de land-art va avea loc sâmbătă 16 iulie 2016, iar vernisajul expoziţiei de fotografie documentară, marţi, 19 iulie 2016.

 

 

 

CENTRUL JUDEŢEAN DE CULTURĂ PRAHOVA
ŞCOALA POPULARĂ DE ARTE

Vă invită sâmbătă, 25 iunie 2016,
Sala „Marii Uniri” a Palatului Culturii,
orele 11 şi 12,30
la
RECITALUL DE PIAN

susţinut de elevii clasei
PROF. LIA COLOROS MOCĂNESCU

 

 

 

 

 

Link emisiune PRAHOVA TV – OAMENI DE VALOARE, din data de 18 IUNIE 2016 – ISABELA NEAGU, SUFLET DE HÂRTIE ÎNTR-O POEZIE

https://www.youtube.com/watch?v=sZQgEuy9wlc

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ PRAHOVA
CENTRUL DRAMATIC MYTHOS
Vă invită,

joi, 23 iunie 2016, ora 18
la vernisajul expoziției de pictură
VALTER PARASCHIVESCU
Prezintă:
Dragoș Grigorescu
Mihai Vasile

Valter Paraschivescu, unul dintre cei mai importanţi plasticieni ai generaţiei sale, artist distins cu numeroase premii, elogiat în presa de specialitate de către mari personalităţi ale culturii române, participant la numeroase tabere de creaţie din ţară şi străinătate, revine după doi ani la Galeria Mythos cu o nouă expoziţie de acuarelă.
Aşa cum remarca în urmă cu ceva vreme academicianul Dan Grigorescu: „lumea lui Valter  Paraschivescu e un cer care îşi răsfrânge culorile, nevăzute de alţii, într-un joc luminos, ale cărei reguli sunt respectate cu deplină rigoare, cu credinţă în înţelesul lor pe care se clădeşte un univers raţional şi sensibil, parte a lumii dăruită întru începuturi pictorilor ce aduc înaintea noastră, a oamenilor de rând, înfăţişarea nevăzută a universului.”
Lucrările din expoziţia de faţă sunt aduse pentru prima dată în faţa publicului ploieştean şi reprezintă una din faţetele puţin cunoscute ale artistului şi anume aceea a unei discrete şi graţioase aplecări asupra naturii şi multitudinii elementelor sale, a memoriei locurilor şi întâmplărilor…
Despre expoziţie vor vorbi domnii Dragoş Grigorescu, directorul Centrului Judeţean de Cultură Prahova şi Mihai Vasile, directorul Centrului Dramatic Mythos.
Vernisajul va fi urmat de proiecţia filmului „Valter Paraschivescu – maestrul impresionismului abstract”, realizat de regizorul Mihai Vasile în anul 2010.

Cu acest prilej Centrul Dramatic Mythos îşi încheie stagiunea de primăvară a evenimentelor sale cultural-artistice, pregătind, totodată, cele trei mari ateliere de creaţie şi interpretare care se vor desfăşura pe parcursul vacanţei de vară.

 

 

 

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ
ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE
Vă invită la
SPECTACOLUL DE DANS
Susținut de clasa de balet, dans modern, dans contemporan și manechine (copii)
Prof. AURORA PETRE BEATRICE
Spectacolul va avea loc la CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR, MARTI, 21 IUNIE 2016, ORA 19

 

 

 

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ PRAHOVA
ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE
Vă invită
la
Casa memorială
PAUL CONSTANTINESCU
Miercuri, 22 iunie și joi, 23 iunie, de la ora 17,
la
MINI-RECITAL DE PIAN
susținut de elevii clasei
Prof. Ana COREȚCHI

 

 

 

 

 

CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA
CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ PRAHOVA
ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE PLOIEȘTI
Vă invită
Vineri, 24 iunie 2016 la SALA EUROPA, de la ora 17,30 și de la ora 19, 30
la spectacolul muzical coregrafic
SUNETUL MUZICII ÎN PAŞI DE DANS
Susținut de clasele de balet, dans modern și dans de societate
Prof. MARILENA EFTIMIE
și
Prof. GABRIELA EFTIMIE
 

 

 

 

 

Miercuri, 15 iunie 2016, ora 19.00, Centrul Județean de Cultură Prahova - Școala Populară de Arte Ploiești vă invită la vernisajul expoziției cursului ATELIER DE CREAȚIE, coordonat de profesor Tudor Ionuț-Cristian.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 15 iunie - 1 august 2016 la Școala Populară de Arte Ploiești, Palatul Culturii, etajul 2. Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA
CENTRUL JUDETEAN DE CULTURA PRAHOVA
organizeaza vineri, 10 iunie 2016, ora 20, în Amfiteatrul Palatului Culturii din Ploiesti,

CONCERTUL

Tudy Zaharescu Jazz & Soul Project

concert sustinut de:

ANA MARDARE – VOCE
NIDIA MOCULESCU – BACKING VOCALS
SILVIU ALBEI –TROMPETA
SEBASTIAN MIHAI –SAXOFON TENOR
PAOLO PROFETI –SAXOFON ALTO
SORIN ZLAT – PIAN
DRAGOS SORIN – PIAN & SYNTY
JAN STOIAN – CHITARA
LAURENTIU HORJEA – CHITARA BASS
TUDY ZAHARESCU – TOBE, DIRECTOR MUZICAL

 

 

 

 

 

 

Festivalul – Concurs „Să fim noi păstrătorii tradiţiilor”

         Sâmbătă, 14 mai 2016,

Căminul Cultural din localitatea Adunaţi

 

 

 

 

 

 

 

Marţi, 19 aprilie 2016, ora 10:30. Salonul Orion (Palatul Culturii)
Atelier de încondeiat ouă după modele şi tehnici tradiţionale din judeţul Prahova.

 

 

 

 

 

 

Duminică, 17 aprilie 2016, Starchiojd.
Lansarea volumului STARCHIOJD MOŞTENIREA CULTURALĂ (partea a doua). SĂRBĂTORI, OBICEIURI, REPERTORIU FOLCLORIC, TRADIŢII LOCALE REPREZENTATIVE.

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Centrul Dramatic Mythos vă invită luni, 4 aprilie 2016, la orele 18, la premiera absolută a filmului

„Rădăcinile sufletului”.

Filmul este realizat de unul dintre cei mai apreciaţi artişti vizuali europeni, artist fotograf, autor de film, editor, profesor universitar. Este vorba de Florin Andreescu, născut în Ploieşti, unde şi-a făcut şi studiile liceale la Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale şi unde, în vremea studenţiei, a fost primul director de imagine al filmelor din anii ’80 realizate de către Teatrul Equinox din Ploieşti, filme premiate atât în România cât şi în străinătate.
Florin Andreescu este autorul unora dintre cele mai frumoase şi apreciate albume fotografice despre zonele tradiţionale ale României, apărute la Editura Ad Libri, albume apreciate şi premiate la mari saloane ale cărţii pentru calitatea lor editorială şi documentară.
Filmul, la a cărei premieră absolută vă invităm, face portretul unuia dintre cei mai apreciaţi dascăli ai învăţământului ploieştean, într-un limbaj cinematografic de excepţie.
Premiera va avea loc în sala de spectacole a Centrului Dramatic Mythos.

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova
vă invită
vineri, 1 aprilie 2016, ora 16
la vernisajul Expoziției
ATELIER DE CREAȚIE
Profesor coordonator Tudor Ionuț-Cristian
Școala Populară de Arte Ploiești
Palatul Culturii, etajul 2

 

 

 

program

Festivalul artelor NICHITA LA ECHINOCȚIU,

ediția unsprezece, 21-31 martie 2016

descarcati aici

 

 

Centrul Judeţean de Cultură şi Centrul Dramatic Mythos organizează în perioada

21 – 31 martie 2016

cea de a 11-a ediţie a Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU.

Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos propune un program consistent care să pună în valoare actele sale de creaţie.

Opt spectacole de teatru (printre care şi o premieră), trei proiecţii de film realizate aici, patru lansări de carte, cinci ateliere de creaţie şi interpretare, un spectacol de teatru-dans, vernisarea a două expoziţii de arte vizuale, colocvii, dezbateri – toate acestea sub tutela magică a lui Nichita Stănescu. În curând vom face public şi programul în detaliu al acestui festival.

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova - Școala Populară de Arte Ploiești
organizează
Sâmbătă, 12 martie 2016
orele 11 și 12,30
Sala „Marea Unire„ (Palatul Culturii)
RECITAL DE PIAN - Clasa Prof. Lia Coloros Mocănescu
În program lucrări de: Haendel, Bach, Beethoven, Chopin, Paul Constantinescu

 

 

 

 

 

 

 

 

Între 1-8 martie 2016, la Şcoala Populară de Arte Ploieşti (Palatul Culturii, etajul 2) are loc Expoziţia de mărţişoare realizate de elevii cursurilor: Artă şi îndemânare, Origami 3D-Quilling şi Atelierul de creaţie, cu participarea Marilenei Crăciunescu (artist handmade)

 

 

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova organizează miercuri, 2 martie 2016, ora 17.00, la Centrul Dramatic Mythos (Palatul Culturii) lansarea

Anuarului societăţii prahovene de antropologie generală nr. 1/2015

 

 

 

 

 

 

 

De Dragobete, Centrul Judeţean de Cultură Prahova vă invită să participaţi la Simpozionul  „Dragostea – opinii, reflecţii, ipostaze”, joi, 25 februarie 2016, ora 17.00, la

Centrul Dramatic Mythos (Palatul Culturii).


Simpozionul, prin tema abordată şi ţinuta intelectuală a prezentărilor, se doreşte a fi o alternativă culturală la tendinţele actuale de abordare minimalistă a unei teme generoase din punct de vedere ştiinţific şi spiritual.

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE CULTURĂ PRAHOVA

vă invită

Vineri, 5 februarie 2016, ora 18, Sala „Marea Unire” Palatul Culturii Ploiești
la RECITAL DE CHITARĂ CLASICĂ susținut de
TRIO CLASIC
- Constantin Dumitrașcu, Ana Lica, Ștefan Ionică -
În program: MUZICĂ LATINO
(Prof. Constantin Mitulescu, Prof. Daniela Tocan)

 

 

 

 

 

 

 

Preselecție curs

CANTO CLASIC ȘI MUZICĂ POP

CEZAR OUATU

Luni 16 noiembrie

Școala de Arte Ploiești

et.2

orele 11,00 - 13,00 : 14,00 - 16,00

Vârsta minima 10 ani

 

 

 

 

 

 

 

 

Joi, 22 octombrie 2015, orele 18, Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Centrul Dramatic MYTHOS vă invită la

lansarea volumului „Prezentul trecutului”

de OLIVIU GĂZDAC,

unul dintre cei mai importanţi profesori ai învăţămîntului prahovean.


 

 

 

 

 

 

 

 

Joi, 22 octombrie 2015, orele 18, Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi Centrul Dramatic MYTHOS vă invită la

vernisajul expoziţiei de pictură

FLORENŢA PRETORIAN,

una dintre cele mai interesante pictoriţe ale secolului trecut

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova

și Asociația Așezămintelor Culturale

organizează în perioada 29 octombrie – 01 noiembrie 2015, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni, ediția a III-a a Colocviului COREGRAFIA DANSULUI TRADIȚIONAL, ASTĂZI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şcoala Populară de Arte Ploieşti
organizează
în anul şcolar 2015-2016
curs de îndemânare pentru copii
ATELIER CREAŢIE
Prof. coordonator: Tudor Ionuţ-Cristian

 

 

 

Marți, 22 septembrie 2015, orele 18
Sala de spectacole a Centrului Dramatic MYTHOS

CINE ARE NEVOIE DE TEATRU?

Un spectacol de Mihai Vasile
În distribuție:
Suzana Marin
Ion Streche
Emilia Dan Vasile
Mihaela Gaftoi
Luiza Buiac
Alin Georgescu

 

 

 

 

 

În perioada 23 – 26 iulie se desfăşoară la Cocorăştii Mislii Tabăra internaţională de land-art, fotografie şi film „Noduri şi semne”, ediţia a şaptea, la care participă tineri artişti din România, Franţa, Italia şi Spania, organizată de Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Centrul Dramatic MYTHOS împreună cu Primăria, Consiliul Local şi Căminul Cultural Cocorăştii Mislii.

NODURI ŞI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU, ediţia a patra, festival realizat de Teatrul Equinox (actualmente Centrul Dramatic MYTHOS) şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova.

Tabăra este deschisă tinerilor artişti care au proiecte de land-art şi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii.
Operele de land-art realizate aici, cât şi acţiunea în sine vor face subiectul unui film documentar realizat în studioul Centrului Dramatic Mythos. Va fi, de asemenea, deschisă, în luna septembrie, la Galeria de Artă „Orion” din Ploieşti, o expoziţie cu lucrări de artă fotografică realizate de participanţii la tabără.
Directorul şi iniţiatorul acestui proiect este regizorul Mihai Vasile care, alături de directorul Centrului Cultural din Cocorăştii Mislii, dl. Gabriel Neacşu şi primarul localităţii, dl. Daniel Alexandru au asigurat, şi pentru această ediţie, toate condiţiile necesare unei acţiuni artistice de calitate.
Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă 25 iulie 2015, vernisaj care va fi urmat de spectacolul în aer liber TORNA UMBRA, interpretat de actorii Centrului Dramatic Mythos, în regia lui Mihai Vasile.

Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-art sunt realizate în mediul natural, de aceea sunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânând doar mărturiile fotografice şi cinematografice.

 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova

- Școala Populară de Arte -

vă invită joi, 25 iunie 2015, ora 18, Salonul ORION (Palatul Culturii Ploiești, etajul al doilea) la Vernisajul expoziției de fotografie realizată de absolvenții cursului de artă fotografică - clasa profesorului Mihai Vasile.

 

Expoziția poate fi vizitată

până la sfârșitul lunii august 2015.


 

 

 

 

Centrul Județean de Cultură Prahova – Școala Populară de Arte Ploiești
Sâmbătă, 20 iunie 2015, orele 11 și 12,30
Sala „Marea Unire” – Palatul Culturii Ploiești
 
RECITAL DE PIAN
Clasa profesor Lia Coloros Mocănescu
 
În cadrul recitalului își vor susține examenul de absolvire Delia Neacșu și Cătălina Petcu.
În program lucrări de: Handel, Bach, Beethoven, Chopin, Paul Constantinescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova – Şcoala Populară de Arte Ploieşti
vă invită la GALA TINERILOR ACTORI, la spectacolele claselor de actorie, prof. MIHAI VASILE,  joi, 18 iunie 2015, orele 18 – sala Centrului Dramatic MYTHOS, Palatul Culturii

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova – Şcoala Populară de Arte Ploieşti
vă invită la spectacolul

SUNETUL MUZICII ÎN PAŞI DE DANS


vineri, 19 iunie 2015, orele 19 – sala Casei de Cultură a Sindicatelor Ploieşti
Prof. Marilena Eftimie şi prof. Gabriela Eftimie

 

 

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova – Şcoala Populară de Arte Ploieşti
vă invită la o

LECŢIE DESCHISĂ de GIMNASTICĂ RITMICĂ


Marţi, 16 iunie 2015, orele 18 – Sala Centrului Dramatic MYTHOS, Palatul Culturii

Prof. Emilia Vasile

 

 

 

 

Festivalul ION MANOLESCU

În perioada 11-14 iunie 2015, va avea loc la Centrul Cultural „Ion Manolescu” din Breaza ediția a IV-a a Festivalului de ateliere teatrale „Ion Manolescu”

 

 

Centrul Judeţean de Cultură Prahova - Şcoala Populară de Arte Ploieşti vă invită
Duminică, 14 iunie 2015, orele 19, Casa de Cultură a Sindicatelor
la SPECTACOLUL DE DANS susţinut de clasa de balet, dans modern şi manechine-copii.
Regie, coregrafie şi costume: Prof. Aurora Beatrice Petre
Invitat: Laura Blica Toader - prim solistă a Operei Române Bucureşti
Prezintă: Cristina Furdui

 

 

 

Pe 31 mai 2015, la Selemet (R. Moldova) a avut loc ediția I a

Festivalului iProsop

la care au participat ansamblurile „Perinița” (Centrul Județean de Cultură Prahova) și „Mărțișorul” (Cocorăştii Mislii), precum și membri ai Atelierului de cusut din cadrul Căminului Cultural Goruna (Cocorăştii Mislii).

 

 

 

Vă invităm luni, 1 iunie 2015, ora 10.30, la amfiteatrul în aer liber de la Palatul Culturii Ploieşti, la ediţia a XIX-a

a Festivalului

COPILARIA INUNDA BATRÂNUL BULEVARD.

Realizator: Profesor-coregraf Marilena Eftimie.

 

 

 

Vineri, 29 mai 2015, ora 18, la Galeria Mythos din Palatul Culturii Ploieşti

va avea loc vernisajul expoziţiei de grafica a artistului plastic

Dragoş Minculescu.

 

 

 

 

Între 20-24 mai 2015 a avut loc la Porec, în Croaţia, Dance Star - Campionatul mondial World Dance Masters 2015 la care a participat trupa „Little Magic Stars”, profesor-coregraf Aurora Beatrice Petre.

 

 

 

 

 

Concurs de dans pentru copii

MAGIA DANSULUI,

ediţia I, Ploieşti, 10 mai 2015, ora 11
Locul desfăşurării: Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti
Organizator: Centrul Judeţean de Cultură Prahova
Coordonator: Profesor-coregraf Fabiola Doicila

 

 

 

 

 

Mai 8 - 10 2015

EDUCATIONAL AND PSYCHOLOGY CHALLENGES
TEACHERS FOR THE KNOWLEDGE SOCIETY (www.edupsy.ro)

CONFERENCE PROGRAM

programul conferintei poate fi accesat si decarcat in format pdf aici

 

 

 

 

 

 

Vă facem cunoscut faptul că în perioada 20-31 martie 2015, va avea loc în Ploieşti Festivalul artelor NICHITA LA ECHINOC?IU, ediţia a X-a, organizat de Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi

Centrul Dramatic Mythos.

Evenimentele care vor avea loc pe parcursul celor 12 zile ale festivalului vor fi găzduite de Centrul Dramatic "Mythos" - Palatul Culturii Ploieşti, intrarea dinspre Parcul "Arh. T.T. Socolescu".

Cei care doresc să îşi amintească de Nichita Stănescu şi să respire aerul încărcat de spiritul poetului necuvintelor sunt invitaţi şi la: 3 lansări de carte, 2 vernisaje, 2 proiecţii video, 2 concerte, 1 spectacol-lectură, 6 spectacole de teatru, 1 recital de dans şi poezie etc.

Programul festivalului Nichita 2015

il puteţi accesa şi descărca în format pdf aici

 

 

 

 

 

 

 

 

Elevii de liceu sunt invitaţi să participe gratuit la atelierele Universităţii de Primavară "Nichita Stănescu", universitate liberă inclusă în Festivalul artelor NICHITA LA ECHINOC?IU de la prima ediţie a acestuia, din 2006.
Anul acesta sunt organizate următoarele ateliere: atelier de sunete, atelier textual, atelier de arte vizuale, atelier de semne, atelier despre imaginarul artistic şi construcţia unui personaj.

 

TÂRGUL MIERII 2015

(20-22 februarie)

Câmpina - Casa Tineretului

Pentru trei zile, Câmpina devine cel mai dulce loc din România!
Asociatia Apicola Valea Prahovei, membra a federatiei ROMAPIS, în parteneriat cu Primaria si Consiliul Local al municipiului Câmpina, cu sprijinul Centrului Judetean de Cultura, al Consiliului Judetean Prahova, cu sponsorizarea FILEOMERA si LEM'S Înfrumuseteaza casele românilor, organizeaza a zecea editie a Târgului Mierii.
Manifestarea se va desfasura la Câmpina în zilele de 20, 21, 22 februarie, pe o suprafata de cca. 3.000 mp, fiind gazduita de Casa Tineretului.
Târgul Mierii aduna cei mai priceputi apicultori din tara, dar si din Bulgaria, Republica Moldova si Serbia.
La Târgul Mierii 2015 vor fi expuse peste 20 de sortimente de miere, de la miere de salcâm, poliflora, tei pâna la sortimente rare ca cea de sânziene, padure sau pomi fructiferi precum si zeci de alte produse apicole: faguri cu miere, miere cu nuci, cu scortisoara sau cu catina, siropuri cu miere, polen, propolis etc.
La cea de-a zecea editie a Târgului Mierii, organizatorii au pregatit multe surprize. Vizitatorii sunt provocati sa-si dovedeasca curajul si creativitatea daca vor sa dobândeasca premiile atractive puse la bataie. Pe lânga concursurile traditionale desfasurate în cadrul fiecarei editii, anul acesta au fost introduse înca trei: "Cel mai dulce cuplu", "Cel mai curajos vizitator" si "Concursul de prajituri sincere cu miere".
De asemenea va fi pus la dispozitia vizitatorilor catalogul "Târgului Mierii 2015" ce cuprinde o sectiune legata de monografia orasului Câmpina, dar si cea a judetului Prahova, curiozitati despre albine si retete cu miere.
Detalii gasiti pe www.aavph.ro

 

 

 

 

 

Concert extraordinar:

CEZAR OUATU

Vineri, 12 decembrie 2014,

ora 19,30


Ploiesti, Palatul Culturii - Sala Coloanelor

Invitat special: Nico

Pop Symphony Orchestra & Corala Danielescu

Dirijor: Andrei Tudor

 

 

Miercuri 29 octombrie 2014 ora 18.00

Vernisajul expozitiei de ilustratie de carte Roland Menard si

premiera filmului

LA PORTE DE ROLAND

Les ateliers LIRE EN FĘTE. MYTHOS. 29-30 OCT 2014

 

 

 

Va invitam la Muzeul Judetean de Arta Prahova

"Ion Ionescu-Quintus",

pâna la data de 31 octombrie 2014, sa vizitati al doilea Salon international de fotografie artistica DANUBIUS, Braila 2014.

Organizatori: Centrul Judetean de Cultura Prahova, Clubul VOLTIN al ANMRF "Louis Pasteur" Braila si Muzeul Judetean de Arta Prahova "Ion Ionescu-Quintus"

 

 

 

 

 

Va asteptam joi, 2 octombrie 2014, ora 18, la

CENTRUL DRAMATIC MYTHOS din Palatul Culturii Ploiesti la

SEARA MEMORIALA

ION STRATAN.

 

 

 

CENTRUL JUDETEAN DE CULTURA PRAHOVA

SCOALA DE ARTE PLOIESTI

ORGANIZEAZA:

CURS DE GIMNASTICA RITMICA

PENTRU COPII

 

Prof: Emilia Vasile

relatii la tel. 0244545041

Palatul Culturii - etajul 2 - cam.4

 

Scoala de Arte Ploiesti

Organizeaza

In anul scolar 2014 - 2015

CURSURI DE NAI

Repertoriul international

Clasic - Folclor - Evergreen - Jazz

Prof. ROMEO VADUVA

Taxa curs: 60 lei/luna

Inscrierile se fac la secretariatul Scoliide Arte Ploiesti, Palatul Culturii,

Bd.Republicii nr.4, et.II cam.4

informatii suplimentare la tel. 0244.545041

e-mail: centrulculturiiprahova@yahoo.com

 

 

 

 

 

CENTRUL DRAMATIC MYTHOS PLOIESTI
va invita sîmbata, 30 august 2014, ora 20,30, în curtea interioara a Palatului Culturii din Ploiesti la deschiderea stagiunii de toamna cu spectacolul VIA LVCIS, din cadrul Proiectului TEATRUL MITOLOGIEI ROMÂNESTI.
Un spectacol de MIHAI VASILE în care veti regasi actorii teatrului nostru, Suzana Marin, Ion Streche, Emilia Dan Vasile, Mihaela Gaftoi, Luiza Buiac alaturi de care vor fi prezenti fosti actori ai teatrului si fosti studenti ai cursurilor de actorie, care au jucat în acest spectacol de-a lungul timpului.
Îi amintim aici, printre altii, pe Alin Georgescu, Emmanuel Antonescu, Vlad Petre, Evelyn Marcu, Irina Calugareanu, Andreea Busuioc, Laura Pavliuc, Teodora Bahna, Alina Ercau, Radu Oprea, Vlad Streche, Edward Stanescu, Alina Marin, Alexandra Spatarelu, Gabriela Neacsu, Dragos Stoica, Larisa Ionita.

 
 
 
 
 

 

 

SCOALA POPULARA DE ARTE PLOIESTI

VA INVITA LA SPECTACOLUL DE DANS

 

Sustinut de casa de balet, dans modern si manechine - copii

Invitat: ADINA MANTA

BALERINA LA OPERA ROMANA BUCURESTI

 

SPECTACOLUL VA AVEA LOC LA CASA DE CULTURA A SINDICATELOR PLOIESTI

SAMBATA , 14 IUNIE 2014, ORELE 19

REGIA COREGRAFIA SI COSTUME:

PROFESOR AURORA BEATRICE PETRE

 

CENTRUL JUDETEAN DE CULTURA PRAHOVA

SCOALA POPULARA DE ARTE PLOIESTI

 

VA INVITA LA SPECTACOLUL MUZICAL-COREGRAFIC

DE LA MIC LA MARE

IN PAS DE DANS

SUSTINUT DE CLASA DE BALET, DANS MODERN, AEROBIC, DANS DE SOCIETATE, RITMURI LATINO

SPECTACOLUL VA AVEA LOC LA CASA DE CULTURA A SINDICATELOR PLOIESTI

DUMINICA 22 IUNIE 2014 ORELE 18,30

 

 

CENTRUL JUDETEAN DE CULTURA PRAHOVA
IMPREUNA CU GRADINITA CU PROGRAM NORMAL "CASTELUL PITICILOR" ADUNATI, STRUCTURA A SCOLII GIMNAZIALE "RADU SI SEVERA NOVIAN" COMUNA ADUNATI, SAT ADUNATI SI
SCOALA GIMNAZIALA "B. P. HASDEU" MUNICIPIUL CÂMPINA

NE FACE O DEOSEBITA PLACERE SA VA INVITAM

LA FESTIVALUL-CONCURS DIN CADRUL PROIECTULUI NATIONAL

SA FIM NOI PASTRATORII TRADITIILOR

 

SÂMBATA, 14 IUNIE 2014, ORA 9,

CASA TINERETULUI SI STIINTEI CÂMPINA

 

 

 

 

 

 

 

Va asteptam duminica 1 iunie 2014 de la ora 10,30 in Amfiteatrul in aer liber de la Palatul Culturii cu ocazia

Zilei Internationale a Copilului,

la un spectacol de dans, sa va bucurati din plin de acesta minunata zi

 

 

 

 

 

 

Va asteptam sîmbata, 17 mai, orele 22,10 la Muzeul Judetean de Arta "Ion Ionescu Quintus" din Ploiesti, la o noua versiune a spectacolului MESTERUL MANOLE, care va avea loc în cadrul NOPTII EUROPENE A MUZEELOR, care are anul acesta ca tema ZECE.

 

 

 

 

 

 

 

Va invitam marti, 13 mai, ora 17, la Galeria de arta a Centrului Dramatic Mythos din Palatul Culturii Ploiesti, la vernisajul expozitiei de pictura a maestrului

VALERIU SCARLATESCU

 

Anul acesta, Festivalul artelor NICHITA LA ECHINOCTIU este o productie a Centrului Judetean de Cultura Prahova si a Centrului de Cercetare, Documentare si Practica Teatrala si Cinematografica MYTHOS. Centrul Dramatic Mythos (denumirea pe scurt a centrului) este, într-un fel, chipul renascut al Teatrului Equinox care a fost nevoit sa-si închida definitiv portile în ziua de 13 noiembrie 2013, dupa 33 de ani de viata artistica, din cauze care astazi nu mai au importanta, implicat fiind atît de mult politicul... În aceste spatii noi, mai putin generoase dar, acum, aranjate în spirit equinoxist, festivalul îsi va duce destinul mai departe, asa cum si-au dorit miile de tineri care au fost, cu totii, în toate editiile sale, inima care a batut neîncetat si i-a dat viata si lumina. Cu ei si pentru ei, editia a noua va fi o izbînda a ideii de prospetime si bun simt împotriva oricarei imposturi ori cenzuri. Amenajarea noului nostru centru a fost posibila cu ajutorul unor oameni si institutii care au contribuit financiar exact atunci cînd disparuse si ultima speranta ca vom putea duce pîna la sfîrsit acest proiect. Iata-i: Centrul Judetean de Cultura Prahova, Grupul de Creatie Cinematografica The Wannabes Bucuresti, Firma Tehnoinstrument, cît si cîtiva dintre fostii mei studenti. În numele realizatorilor acestei editii, le multumesc profund pentru ca au facut posibila aceasta noua întîlnire cu exceptionalul spirit nichitian. În aceeasi masura multumesc actorilor mei pentru ca, de-a lungul cîtorva saptamîni, muncind "pe rupte", m-au însotit în aceasta aventura incredibila, reusind sa transformam niste hrube într-un acasa primitor si luminos.

Mihai Vasile
regizor, Directorul Centrului Dramatic Mythos

 

Un festival numit dorinta La împlinirea unui an de la plecarea lui Nichita Stanescu la cele vesnice, undeva, într-o încapere din Palatul Culturii din Ploiesti, un grup restrîns de tineri intelectuali încerca sa gaseasca o cale de a perpetua memoria poetului. Desigur, cu totii s-au gândit la un festival de poezie care sa poarte numele sau, dar, la vremea aceea, cînd cultul personalitatii unui singur personaj invadase brutal si de neoprit vietile românilor, era aproape cu neputinta sa propui o asemenea întreprindere culturala. Si totusi, dintre toate propunerile facute în acea dupa amiaza de septembrie a anului 1984, aceasta era cea mai onorabila pentru a-l aminti cuviincios pe Nichita Stanescu. Cei cinci, scriitorii Ion Stratan, Ioan Dan Nicolescu, Florin Dochia, Constantin Hârlav-Maistorovici si regizorul Mihai Vasile, au hotarît sa propuna organelor culturale ale vremii acest lucru. Cum în fiecare epoca exista si minti luminate care sînt dispuse sa riste pentru o idee, si în acest caz s-a gasit un om din aparatul decizional al vremii care a îmbratisat ideea si s-a alaturat acestui proiect. Era profesoara Gabriela Marinescu, sefa culturii judetului Prahova, care a facut toate demersurile pe lînga organele de partid ale acelei epoci ca sa obtina aprobarile necesare. Dupa multe tergiversari, amînari, sedinte (unele extrem de tensionate), într-un final se aproba cîte ceva din proiectul initial. - Da, au spus, aprobam organizarea unui festival de poezie care sa poarte numele lui Nichita Stanescu, dar cu niste conditii. Prima si cea mai importanta: sa nu apara portretul acestuia pe nici o tiparitura oficiala a festivalului (la vremea aceea un singur portret aparea ostentiv, pîna la saturatie, peste tot...) Astfel ca, regizorul Mihai Vasile a propus, si, într-un final au aprobat, ca efigie a festivalului, celebrul (în epoca) stejar, inspirat de un poem în facsimil, intitulat "Acasa", descoperit de sotia poetului, Dora Stanescu, si pus la dispozitia organizatorilor. Începea atunci, într-un decembrie cu mult soare al anului 1984, o aventura care avea sa curga ca un joc nichitian si care avea sa atraga pe cei mai interesanti artisti români. Colocvii, spectacole, concursuri de poezie, recitaluri si concerte, expozitii de arta plastica si arta fotografica aveau sa transforme Ploiestiul, pentru cele cîteva zile din fiecare sfîrsit de martie, într-o veritabila capitala artistica a tarii. Ba chiar, aproape ca un miracol, s-a aprobat în 1985, ca în Casa de tîrgoveti Hagi Prodan, goala la acea vreme, sa se amenajeze un mic muzeu memorial care, desigur, nu a fost posibil sa fie numit asa ci, cumva pe ocolite, "expozitia temporara Nichita Stanescu". Important era faptul ca festivalul era viu, plin de energii care se descatusau atunci, într-o epoca înghetata si întunecata. ...Editia din decembrie 1989, s-a tinut, însa, aproape în ilegalitate. Atunci, în acel decembrie, orice adunare de oameni era suspectata ca "destabilizeaza" ordinea sociala. Dupa 1991, festivalul avea sa-si vada de drum mai departe, în alte conditii, în alte conjuncturi, cu alte personaje... Dar asta este o alta poveste... (Text extras din albumul NICHITA STANESCU,
Editura Libertas, 2013) În primavara anului 2006, Teatrul Equinox a reluat traditia vechiului Festival de poezie NICHITA STANESCU. L-a numit NICHITA LA ECHINOCTIU, si se desfasoara de atunci în rastimpul dintre echinoctiul de primavara si ziua de nastere a poetului. Este un festival dinamic, facut de tineri pentru tineri, asa cum banuim ca i-ar fi placut poetului.

Click aici pentru Programul Festivalului Artelor il pute?i găsi in acest link

EVENIMENTE