Tabăra internaţională de land-art, fotografie şi film „Noduri şi semne” 2015

În perioada 23-26 iulie s-a desfăşurat la Cocorăştii Mislii Tabăra internaţională de land-art, fotografie şi film „Noduri şi semne”, ediţia a şaptea, la care participă tineri artişti din România, Franţa, Italia şi Spania, organizată de Centrul Judeţean de Cultură Prahova, Centrul Dramatic MYTHOS împreună cu Primăria, Consiliul Local şi Căminul Cultural Cocorăştii Mislii.

NODURI ŞI SEMNE este titlul unui volum de poeme aparţinând marelui poet român Nichita Stănescu, iar tabăra poartă acest nume pentru că proiectul a fost lansat în anul 2009 în cadrul Festivalului artelor NICHITA LA ECHINOCŢIU, ediţia a patra, festival realizat de Teatrul Equinox (actualmente Centrul Dramatic MYTHOS) şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova.

Tabăra este deschisă tinerilor artişti care au proiecte de land-art şi care-şi pot realiza aceste proiecte în cadrul natural generos de pe teritoriul comunei Cocorăştii Mislii.
Operele de land-art realizate aici, cât şi acţiunea în sine vor face subiectul unui film documentar realizat în studioul Centrului Dramatic Mythos. Va fi, de asemenea, deschisă, în luna septembrie, la Galeria de Artă "Orion" din Ploieşti, o expoziţie cu lucrări de artă fotografică realizate de participanţii la tabără.
Directorul şi iniţiatorul acestui proiect este regizorul Mihai Vasile care, alături de directorul Centrului Cultural din Cocorăştii Mislii, dl. Gabriel Neacşu şi primarul localităţii, dl. Daniel Alexandru au asigurat, şi pentru această ediţie, toate condiţiile necesare unei acţiuni artistice de calitate.
Vernisajul expoziţiei de Land-Art a avut loc sâmbătă 25 iulie 2015, vernisaj care va fi urmat de spectacolul în aer liber TORNA UMBRA, interpretat de actorii Centrului Dramatic Mythos, în regia lui Mihai Vasile, iar cel al expoziției de fotografie, la Căminul cultural din Goruna, miercuri 29 iulie 2015.

Land-art este o tendinţă a artei contemporane care utilizează cadrul şi materialele din natură (lemn, pământ, piatră, nisip, apă etc). Cel mai adesea, operele de land-art sunt realizate în mediul natural, de aceea sunt supuse eroziunii naturale, dispărând în timp şi rămânâd doar mărturiile fotografice şi cinematografice.


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Amenajare expoziție și vernisaj

Expo foto Land art

 

Imagini Tabara land art