10 mai 2015, orele 18, Centrul Dramatic MYTHOS

Remember Tudor Stănescu
Tudor Stănescu - unul dintre cei mai interesanţi intelectuali ai Ploieştilor anilor 60, 70, 80. Poet, critic de cinema, ziarist, boem cât pentru o întreagă generaţie, prieten fără egal, s-a sfârşit, nedrept, în uitare şi mizerie în urmă cu 20 de ani...

 

 


Vineri, 29 mai 2015, orele 18, la galeria de artă a Centrului Dramatic Mythos din Palatul Culturii Ploieşti, vernisajul expoziţiei de grafică a plasticianului DRAGOŞ MINCULESCU.
Considerat a fi unul dintre cei mai talentaţi plasticieni din generaţia sa, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Dragoş Minculescu expune o serie de lucrări în tempera, acuarelă şi acrilic în care simţul său delicat al metaforei, la graniţa dintre figurativ şi abstract, dintre nostalgic şi dramatic, face ca spectacolul vizual oferit pe simezele galeriei să fie axtraordinar de viu şi ataşant.
Despre creaţia sa plastică au scris:
Florin Șuțu, artist plastic
Dragos Minculescu este un artist mânat de neliniștea creatorului autentic. El nu se vrea un virtuoz ci un statornic, nu redă geografia peisajului ci efortul, avatarurile vegetației spre izbândă.
Marcel Bejgu, artist plastic
Mi-a plăcut opera grafică a lui Dragoș Minculescu, care posedă capacitatea rară de a pune în discuție o imagine ce se refuză privitorului facil, o pluritate de preocupări și tehnici precizând un registru tematic distinct și ingenios elaborat. Desenele explorează concluziile meditației artistului în contactul pe care-l are cu natura. Majoritatea lucrărilor sunt structuri abstracte, articulate cu elemente geometrice sau o linie gestuală liberă. Artistul ne propune o expoziție cu un stil foarte clar conturat, care reprezintă o sinteză plastică de un înalt rafinament estetic.